IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първият SUV на Ferrari – хибрид с V8 мотор

Босът на FCA потвърди появата на автомобила през 2019 г.

Първият SUV на Ferrari – хибрид с V8 мотор

Италианският производител на спортни коли Ferrari разработва хибриден силов агрегат на базата на V8 бензинов мотор. Това обяви президентът на компанията Серджио Маркионе пред Auto Express, като не отрече че системата ще бъде поставена на първия кросоувър на марката, който ще излезе догодина.

Първият SUV на Ferrari – хибрид с V8 мотор

„Хибридното Ferrari с V8 двигател ще бъде на пазара през 2019 г. Вече сме готови няколко прототипа и започваме техните тестове”, коментира Маркионе. За италианците това ще бъде втори хибриден силов агрегат след този на хиперколата LaFerrari, в чиято основа обаче е V12 мотор.

Първият кросоувър на Ferrari ще се конкурира Lamborghini Urus, а също така и с новата версия на Bentley Bentayga - PHEV. Тя разчита на хибриден агрегат, който се зарежда от електропреносната мрежа и бе представена на автосалона в женева.

По неофициални данни, бъдещият SUV на Ferrari ще бъде изграден на новата алуминиева платформа, която ще бъде и в основата на нова суперкола – приемник на модела ГТС4 Lusso. Цената на всъдехода, който вероятно бързо ще стане най-популярният модел на италианците, ще е около 300 000 евро.

Снимка: Auto Express

Тагове: ferrari suv
0 от 500
  • #13
    2 rate up comment 0 rate down comment
    arbiter elegantiarum ( преди 6 години )
    "Истината, е че ферари не се нуждае от СЪВ. Просто всички мениджъри виждат, че СЪВ автомобилите се продават, ... "====Абсолютно прав си ;)) Това е пред-последния пирон в ковчега на романтиката и истинската страст в света на автомобило-строенето. Последния пирон ще бъде, когато и Ролс-Ройс се изтъпанят с някакъв подобен самосвал :))
  • #12
    3 rate up comment 0 rate down comment
    до Нюрбургринга ( преди 6 години )
    .пич,точн озатова са друга лига Ферари..хората ги купуват по други причини които ти никога няма да разбереш.А не за да си мерят п..ките на писта. Нее всичко е секунди и набиране и прочеее.. Ферари е надживяло този евтин хейт .Това не ги интересува.Вместо да плямпаш празнотии *** до Модена ,*** до музея, *** покарай едно Ферари.. белким нещо стоплиш.
  • #11
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Истината, е че ферари не се нуждае от СЪВ. Просто всички мениджъри виждат, че СЪВ автомобилите се продават, като топъл хляб и понеже са алчни са решили да вземат част от пая в ексклузивната му част. Не се съмнявам, че този СЪВ, ще е най-добрия в света. Ферари не се мери с никой, те са в отделна лига. Но наистина не кореспондира с "идеите" им за запазване на ексклузивността на марката, чрез ограничаване на броя продажби на годишна база ( изкуствено, а не заради липса на желаещи ).
  • #10
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Вече признавам само Астън Мартин, Лотус и Макларън защото все още се придържат към традициите си и не са тръгнали да запълват "пазарни ниши".
  • #9
    9 rate up comment 1 rate down comment
    Един там ( преди 6 години )
    и двете твърдения са верни...ПАРИ требат..Идентичността на Ферари се размива.ТАКА е....Инак, то и Ламборджини, преди време са "размили" със спортни коли идентичността на сериозен производител на трактори...Светът се развива. Това е.Харесва ли ни или не...На мен, определено НЕ.
  • #8
    10 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Баничарка ще има ако клиентие на марка поискат. Не мисля, че някой от коментиращите тук е сред тях обаче.
  • #7
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Д ( преди 6 години )
    "Ако си вдигнат печалбите определено ще почнат още по-интересни неща да излизат от Маранело."Маржовете на Ферари са над 20% (оборот -парите, които харчат). Това са единици компании в света. Печалбите са им супер.
  • #6
    9 rate up comment 2 rate down comment
    primorack ( преди 6 години )
    Какво им скачате. За да правят хубави спортни коли -трябват пари. За да имат пари ще правят сувчета. Порше направиха така и сега правят каквото си искат. Пример: 918, GT2, GT3, RS, GT4,... все яки модели. Аз не мисля, че е лошо нещо това. Ако си вдигнат печалбите определено ще почнат още по-интересни неща да излизат от Маранело.
  • #5
    6 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Баничарка ще има ли ?Не отива на добре всичко това.
  • #4
    10 rate up comment 7 rate down comment
    Striker ( преди 6 години )
    Честно казано във Ферари ми беше надеждата, че има останал нормален производител на велики СПОРТНИ автомобили. Е..до тука беше. Жалко за марката, наистина. Всеки път като се засека на пътя с Панамери, Кайени и подобни ме напушва смях като си представя, че собствениците им си мислят, че карат истинско Порше, сега и с тези ще е така. Все едно Апъл да започне производство на телефон с копчета и фенерче...трагедия.