IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първият SUV на Ferrari – хибрид с V8 мотор

Босът на FCA потвърди появата на автомобила през 2019 г.

Първият SUV на Ferrari – хибрид с V8 мотор

Италианският производител на спортни коли Ferrari разработва хибриден силов агрегат на базата на V8 бензинов мотор. Това обяви президентът на компанията Серджио Маркионе пред Auto Express, като не отрече че системата ще бъде поставена на първия кросоувър на марката, който ще излезе догодина.

Първият SUV на Ferrari – хибрид с V8 мотор

„Хибридното Ferrari с V8 двигател ще бъде на пазара през 2019 г. Вече сме готови няколко прототипа и започваме техните тестове”, коментира Маркионе. За италианците това ще бъде втори хибриден силов агрегат след този на хиперколата LaFerrari, в чиято основа обаче е V12 мотор.

Първият кросоувър на Ferrari ще се конкурира Lamborghini Urus, а също така и с новата версия на Bentley Bentayga - PHEV. Тя разчита на хибриден агрегат, който се зарежда от електропреносната мрежа и бе представена на автосалона в женева.

По неофициални данни, бъдещият SUV на Ferrari ще бъде изграден на новата алуминиева платформа, която ще бъде и в основата на нова суперкола – приемник на модела ГТС4 Lusso. Цената на всъдехода, който вероятно бързо ще стане най-популярният модел на италианците, ще е около 300 000 евро.

Снимка: Auto Express

Тагове: ferrari suv
0 от 500
  • #3
    13 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Тази снимка е от преди 10 години. Няма да изглежда по този начин със сигурност.
  • #2
    15 rate up comment 5 rate down comment
    none ( преди 6 години )
    След Туарега на Порше и Ламборджини, дойде време и за Джипа на Ферари ;))) Важното е клиентите да купуват. Между другото новият СУВ на Ферари изглежда ужасно.
  • #1
    12 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    xaxaxaxaax тези много разпалено обясняваха до вчера, как са потив хибридите, електрическите коли, а сега вече и SUV... :D