IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Saab 9-3 или Saturn Aura (Chevrolet Malibu) или може би Opel Vectra?

Saab 9-3 модел 2008 се характеризира с това, че има много общи части със Saturn Aura и Chevy Malibu, а значи и с Opel Vectra.

Saab 9-3 или Saturn Aura (Chevrolet Malibu) или може би Opel Vectra?
Във външния вид на автомобила тези общи части не личат (ако изключим дръжките на вратите). Вероятно феновете на шведската марка не са във възторг от идеята на General Motors да унифицира четирите автомобила, но това дава шанс да се намалят разходите за разработка и производство. 

Като цяло не е задължително по-ниското качество на някои от тези марки да се отрази на останалите, а може да се случи и обратното и Saturn или Vectra да получат положителни промени от Saab например. 


Все пак не може да не се запитаме, какво прави Saab 9-3 2008 различен от Chevrolet Malibu или Opel Vectra? Първата разлика е в двигателя, който при Saab 9-3 е турбобензин с обем 2.8 литра и със своите 255 к.с.дава доста по-спортни характеристики на автомобила. Окачването е по-скоро по европейски вкус и доста по-различно от това при Malibu или Aura. 

Интериорът на Saab 9-3 е много по-качествен и луксозен от този на другите автомобили от групата. Естествено и цената на Saab е доста по-висока – 40 855 долара, докато другите три автомобили са с 10 до 30% по-ниска цена.
0 от 500
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Шапшал ( преди 3 години )
    "Първата разлика е в двигателя,... "Разлика с кое? Във Вектра цЪ 2.8 турбо мотора го има доста преди 2008'*** и е с 3 мощности - 230,250 и при версията ОПЦ е 280к.с. На Инсигния също се монтира, но там е над 300к.с. Не съм се ровил в Американските аналози, но като говорите за разлики поне уточнявайте! По-скоро разликата между Вектра/Сигнум и Сааб е 1.9ТТид, който е Италианския жтд мотор, но с 2 турбини. А сестрата на всички гореизброени от вас е Крома, въпреки, че не си приличат са една кола...