IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Тръмп заплаши да наложи мита на европейските автомобили

Американският президент поиска преразглеждане на търговските договори с ЕС

Тръмп заплаши да наложи мита на европейските автомобили

Американският президент Доналд Тръмп обяви, че САЩ ще наложи мита върху европейските автомобили, които се продават в страната. Така той отговори на властите в ЕС, които по-рано бяха обявили, че обмислят мерки срещу решение на американското правителство за въвеждане на мито върху внасяните в Шатите от Европа алуминий и стомана.

Тръмп заплаши да наложи мита на европейските автомобили

„Това се много глупави търговски сделки и съглашения с ЕС, които са подписани от предишните лидери. Повече такива неща няма да се случват. САЩ имат търговски дефицит в размер на 800 млрд. долара. Парите и работните ни места се дават на други държави, които извличат полза от това. И в крайна сметка всички ни се смеят”, написа Тръмп в Twitter.

Президентът беше категоричен, че ЕС иска да засили и без това гигантските тарифи и бариери за американските компании. Затова САЩ „просто ще въдеде мита и такси на европейските автомобили, които без никакви прегради попадат в страната”.

„Те правят невъзможно попадането на нашите автомобили, както и другата ни продукция, на пазарите в Европа. Това е огромен дисбаланс, от който страната ни продължава да страда”, категоричен е Тръмп.

По-рано – миналия четъртък, Тръмп обяви, че САЩ се готви да въдеде 25-процентно мито върху стоманата и 10-процентно върху алуминия, които се внасят от ЕС. Държавният глава оправда това решение с опит за защита на работните места в Щатите. Експерти обаче са на мнение, че повишаване на цената на тези два материала ще доведе точно до обратното – ще се наложи автомобилната индустрия да съкрати работни места.

0 от 500
  • #16
    2 rate up comment 4 rate down comment
    до Русия ( преди 6 години )
    А след като Путин се похвали каква анимация са направили за някакви ракети рублата рязко се обезцени.Тик-так тик-так
  • #15
    4 rate up comment 4 rate down comment
    112 ( преди 6 години )
    Президента им си гледа тяхната икономика, тука и да се джафкате нито ще разбере нито го интересува. Европа може и да е почти двойна като население но САЩ са по-голям пазар за автомобилния сектор. А спора къде се правят по-качествни автомобили мисля че е излишен, всеки си кара каквото му харесва. За мен най-добрите автомобили не се правят на нашият континент.
  • #14
    3 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Рено-Нисан, Мерцедес и Фиат-Крайслер няма да имат проблем защото имат заводи в САЩ. Ще го отнесат само ВАГ, защото произвеждат в Европа, Китай и Мексико, Тръмп е прав, да защити хората от калпавите мексикански Джети.
  • #13
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Русия ( преди 6 години )
    Краварите нищо не произвеждат и каквито и мита да им сложим няма да има файда.Освен да им се вдигнат таксите за окупационните бази, но тук даже и ние няма да сме на кяр,защото на нас не ни плащат.
  • #12
    20 rate up comment 1 rate down comment
    до факт! ( преди 6 години )
    Ти сигурен ли си,че си добре?
  • #11
    22 rate up comment 3 rate down comment
    Този пък! ( преди 6 години )
    Дали някой му е казал,че САЩ заедно с 55 млн. крайно бедни е пазар под 300 млн.потребители,докато само ЕС е с над 600. млн. потребители и с истинска средна класа.Този лалугер ще донесе много беди на света,вкл. и в САЩ.
  • #10
    19 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ясно е че този е ЛУД! И какви мита за произведени неща в САЩ? До къде стигна с Великата Американска Стена? Ъъъ, мексиканците отпуснаха ли му парите...
  • #9
    17 rate up comment 5 rate down comment
    Гершиш! ( преди 6 години )
    Дошо,Факт!,знаещ,преминаващ,швабен зи каскен и още няколко ника не е никакъв редактор,а най-вероятно пенсиониран *** или милиционер. Друг е въпросът,че простотиите му са в унисон с политиката на сайта,правещ постояна реклама не толкова на японските,колкото на корейските автомобили.Затова примерно тук можем да прочетем всичките нелепи класации на /CR или JDP,но нито дума за статистиката на DEKRA например.Или за поредната сервизна акция заради ТакатаИли за бан-а на авт. в Австралия.
  • #8
    24 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Дошо! Явно вече е цензурирана дума за узорпиран псевдо редактор,който ми трие мненията,срам да те е ***.Напишеш ли нещо против немците както Дошо от другия си ник "факт!" Си седи,закачиш ли японските пласмасови отвътре и гниещи отвън ширпотреби ти се трие мнението хаха.Само за протокола в България има свобода на словото,така че раздавай го по-внимателно с корекциите пишман журналистче,да не повдигаме диспут на друга инстанция.
  • #7
    18 rate up comment 1 rate down comment
    я ( преди 6 години )
    Това няма да е нещо наистина ново. Американците сега имат 25% мито за товарни автомобили. Затова всичките пикапи на пазара им се произвеждат в САЩ. БАничарката Форд Транзит, която се прави в Турция, излиза от завода с предни и задни седалки. Когато пристигне в Америка, влиза директно в завода, където махат задните седалки и се получава истинска баничарка.