IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Австрийци доработиха VW Golf GTI и Seat Leon Cupra

Австрийската тюнингова фирма O.CT Tuning представи най-новата си доработка, при това на два автомобила едновременно – „горещите” Volkswagen Golf GTI и Seat Leon Cupra.

Австрийци доработиха VW Golf GTI и Seat Leon Cupra
Тюнинговото ателие е разработило спортен пакет за двата автомобила, като няма съществени промени във външния вид на колите. 


При базовите варианти на VW Golf GTI и Seat Leon Cupra двигателите са турбобензинови с обем 2.0 литра и мощност съответно 200 и 240 к.с. След намесата на О.СТ мощността на двигателя при Golf GTI е достигнала 270 к.с., а при Leon - 315 к.с. 

Новата мощност тюнерите са постигнали за сметка на ново програмиране на електронния блок за управление на двигателя, нова изпускателна система и нова система за впръскване на горивото. Според представители на O.CT, ускорението на доработения Seat Leon Cupra от място до 100 км/час е за 5.2 секунди. Това е с цяла секунда по-бързо от базисната версия. Максималната скорост на доработения Leon е 265 км. 


В официалното съобщение на тюнинговата фирма не се споменава какви са динамичните показатели на Golf GTI. Освен промени в двигателите двата автомобила са получили и ново окачване, по-ефективни спирачни механизми с 372 мм дискове и нови лети джанти с размер 19 цола.  
0 от 500