IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault пусна и Grand Modus

Във Франция представиха новата версия на Renault Modus - Grand Modus.

Renault пусна и Grand Modus
Автомобилът е дълъг 4034 мм и има колесна база близка до тази на Clio Grandtour - 2575 мм. Като цяло обаче Grand Modus е по-къс от Clio Grandtour със 168 мм. 


По-интересното обаче е вътре в новият голям Modus. Задната седалка може да се плъзга напред и назад и така да се освобождава повече място за краката на пътуващите отзад или за багажа в багажното отделение. Grand Modus е типичен представител на монообемните семейни автомобили и предлага много места за поставяне на багаж с различни обеми. 


Предлага се с три дизелови и три бензинови двигатели. Бензиновите агрегати са с обем 1.2 и 1.6 литра и мощност 55, 74 и 82 kW, а дизеловите са три версии на 1.5 dCi с мощност 50 и 63 kW, и със 6 степенна скоростна кутия. Дизелите са подобрена версия на досега познатите двигатели, като е променена системата за впръскване на горивото. 


От въвеждането на Modus на пазара през 2004 г. досега са продадени над 400 хиляди броя. Renault очаква с този нов модел да преодолее стагнацията в сегмента на малките MPV автомобили. 


Grand Modus се произвежда в завода на Renault във Валядолид, Испания. Засега все още не са известни официално цените на Grand Modus, но се предполага, че разликата от стандартния Modus ще бъде около 1000 евро.
0 от 500