IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Върховният съд в Германия разреши на градовете да забраняват дизели

Мярката може да засегне до 12 милиона коли

Върховният съд в Германия разреши на градовете да забраняват дизели

Върховният съд на Германия разреши днес на големите градове да забранят тежко замърсяващи дизелови автомобили - мярка, която вероятно ще засегне 12 милиона автомобила в най-големия европейски пазар на автомобили и ще принуди автомобилните производители да плащат за скъпи модификации, предаде Ройтерс.

Върховният съд в Германия разреши на градовете да забраняват дизели

Налице е глобално противопоставяне срещу автомобилите с дизелови двигатели, откакто Volkswagen призна, че през 2015 г. фалшиво е занижавал стойностите на изхвърляните вредни емисии във въздуха, за които е известно, че причиняват респираторни заболявания.

Докато други държави също обмислят ограничения върху дизеловите автомобили, забраната в родното място на модерния автомобил е нов удар за автомобилната индустрия, както и неудобство за правителството на канцлера Ангела Меркел, което се противопоставя на забраните.

Още по темата може да прочетете на Investor.bg

 

0 от 500
  • #10
    9 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Фолксваген уби дизела и обзсили бензина. Ето на това му се вика екология. Ама те не искали... Няма искам, няма не искам... Фауве да бъдат наградени за принос към околната среда... и водите. А, да - и газовете.
  • #9
    11 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ко рече:всички потриват ръце на поевтинели дизелoви автомобили :D Не говори от името на всички хора, а уточни, че всички де-би-ли потриват ръце на евтините дизели.
  • #8
    9 rate up comment 5 rate down comment
    Русия ( преди 6 години )
    От 20 лета запада ни пропагандира колко е чист хубав ,евтин тая нафта и изведнъж почнаха да забраняват.
  • #7
    8 rate up comment 7 rate down comment
    :) ( преди 6 години )
    бе не знам на какво мирише лятото, но сега вечер като излезна на открито, мирише на изгорели гуми, не на дизел, не на дърва.Как да е, всички потриват ръце на поевтинели дизелoви автомобили :D
  • #6
    14 rate up comment 2 rate down comment
    Fermera ( преди 6 години )
    Продължавай да учиш немски.Там има много добри болници.С тези сажди който дишаме от 15 години и ще ги дишаме още толкова ще ти трябва.Ама и техните доктори се корумпираха.И това което си спестил от дизела ще го дадеш за здраве.
  • #5
    22 rate up comment 5 rate down comment
    Аморфис ( преди 6 години )
    Не съм доволен! Не, защото гласуват за нещо хубаво. Напротив! Не съм доволен, понеже до вчера ти продават дизела като супер-хипер и т.н. Забележете, че последните 15 години се спукаха да продават дизели, а сега - забраняват!Ех, ваща мама немска... До вчера и немски учех, но от днес ще ги намразя!
  • #4
    22 rate up comment 1 rate down comment
    Алексей ( преди 6 години )
    Тази разпоредба не означава тотална забрана, а зони в централните части с ограничен достъп, като начало например.В Германия не всеки взима 7000 евро чисто, та да се хвърли да си сменя колата, а старат да я даде за без пари. Това е много предварително, за да се правят някакви заключения. По-скоро журналистите и лобистите ще се упражняват. Иначе аз принципно бих забранил движението на всякакви превозни средства в централните градски части.
  • #3
    27 rate up comment 8 rate down comment
    до: 9! ( преди 6 години )
    Дрънкаш тотални глупости!Като стане лято се качи на Витоша и погледни София! Гледай да няма вятър и времето да е тихо и спокойно. Няма начин да не видиш какъв смог се стеле над Софийско поле. Тогава печки не горят. Няма предприятия, няма промишленост, Кремиковци отдавна е затворен. Кажи от къде идва този смог?Застани на някое оживено кръстовище и дишай с пълни гърди! Дълбоко дишай половин час и ела пак да пишеш тук! Вземи парче хартия и тръкни по парапета на терасата да видиш как е!
  • #2
    25 rate up comment 10 rate down comment
    9! ( преди 6 години )
    Няма лошо.Не съм фен на дизела, зачеркнал съм го тотално и не бих си взел печка повече никога,но в момента в София мръсния въздух не е заради дизелите.И все пак, България е страна от третия свят,ако автопарка със стари дизели от по 20 години,чипосани щото *** много обича да гони,се подмени малко по-малко с нови такива,покриващи евро5 и евро6 норми,пак ще сме по-добре.България така или иначе е 20 години назад,там ако до 2030-та ги забранят,тук поне до 2050-та ще се карат такива,поне да са нови.
  • #1
    30 rate up comment 2 rate down comment
    До долния ( преди 6 години )
    Айде на еФтинЮя дизел, не остана. Купуваш един,земаш бате два.