IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Върховният съд в Германия разреши на градовете да забраняват дизели

Мярката може да засегне до 12 милиона коли

Върховният съд в Германия разреши на градовете да забраняват дизели

Върховният съд на Германия разреши днес на големите градове да забранят тежко замърсяващи дизелови автомобили - мярка, която вероятно ще засегне 12 милиона автомобила в най-големия европейски пазар на автомобили и ще принуди автомобилните производители да плащат за скъпи модификации, предаде Ройтерс.

Върховният съд в Германия разреши на градовете да забраняват дизели

Налице е глобално противопоставяне срещу автомобилите с дизелови двигатели, откакто Volkswagen призна, че през 2015 г. фалшиво е занижавал стойностите на изхвърляните вредни емисии във въздуха, за които е известно, че причиняват респираторни заболявания.

Докато други държави също обмислят ограничения върху дизеловите автомобили, забраната в родното място на модерния автомобил е нов удар за автомобилната индустрия, както и неудобство за правителството на канцлера Ангела Меркел, което се противопоставя на забраните.

Още по темата може да прочетете на Investor.bg

 

0 от 500
  • #20
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Маршал Жуков ( преди 6 години )
    Тиранинът е унищожен!Берлин е изгорен!Третия райх е победен!
  • #19
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Учуден ( преди 6 години )
    Не знам колко е вреден дизелът, но сега като си вкарвам 2 годушната дизелова кола в гаража не усещам абсолютно нищо, а преди имах 3.5 годишна малолитражна бензинка и от нея си миришеше и се усещаше.
  • #18
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    "Нафтата си я карайте по селата ...""Гражданин", отглеждай си доматите и картофите на терасата тогава.
  • #17
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Трябва да се вкара силен контрол върху техническото състояние на ДПФ-а и катализаторите за дизелиет в БГ, защото до 5 години ще ни залеят евтини коли евро 5 от европа. Ако са евро 5 ок, ама да си имат ДПФ и катализатор работещи. Ако го направим това, ще дишаме по-чист въздух, защото нищо неможе да се сравнява с димящите барутняци на сельовците по улиците в момента.Отделно трябва да се вдигне и данъка на старите МПС-та спрямо новите. Иначе ще се изтровим скоро в тая ми ти България.
  • #16
    3 rate up comment 1 rate down comment
    До GTE ( преди 6 години )
    Тоз под мене пък и мараня измисли. Много се е напушило детето с дизелови сажди от чипосаната нафтова печка и мараня взе да му се привижда. Ти ако не можеш дя направиш разлика между мараня и смог си за доХтор ве момче. Ходи се прегледай! Главата първо и после очите! Като ти се привижда мараня ходи пролетта на Витоша. Тогава няма мараня, но смог има. Или ще кажеш, че това цветен прашец от цъфналите цветя и дървута. Пълно оли си да ти кажа. Аре дай газ на нафтовата печка и бегай от тук.
  • #15
    3 rate up comment 3 rate down comment
    GTE ( преди 6 години )
    Хора, не съм никак фен на дизела, но правете разлика между маранята лятото в жегата, която ляга в софийската котловина и чистия смок от дзела. На морето лятото в жегата, като се замъгли хоризонта, не е от дизелови замърсявания също.
  • #14
    5 rate up comment 3 rate down comment
    RED ARMY - M.ZHUKOV ( преди 6 години )
    ATTERO DOMINATUS! BERLIN IS BURNING!THIRD REICH HAS FALLEN!
  • #13
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 6 години )
    "Не съм доволен, понеже до вчера ти продават дизела като супер-хипер и т.н."Разбирам че повечето хора са технически неграмотни и няма откъде да знаят че всъщност дизелите са много по-вредни от бензините, но винаги съм се чудил колко трябва да си *** че да ти пробутат тракащ вибриращ двигател за "премиум". Особено пък със стар/стоп система дето прави два подскока на място на всяко тръгване на зелен светофар.
  • #12
    8 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Не знам ама на сватбата ми се качихме горе на Витоша да си направим снимки от високото - лято беше ама София не я видехме от пушека.Нафтата си я карайте по селата - в града на ток най-добре, ако не поне бензинец та да няма сажда и пушек!
  • #11
    8 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    "Дрънкаш тотални глупости!Като стане лято се качи на Витоша и погледни София! Гледай да няма вятър и времето да е тихо и спокойно. Няма начин да не видиш какъв смог се стеле над Софийско поле"Това са пълни глупости! Рядко има такива дни. Явно не си се качвал на Витоша, когато работеше Кремиковци! Тогава нищо не се виждаше.