IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen удвои печалбата си през 2017

Германците обаче очакват по-сложна 2018 заради валутните курсове и автономното управление

Volkswagen удвои печалбата си през 2017

Групата Volkswagen на практика е удвоила печалбата си през 2017 година, но очаква забавяне през 2018 заради най-различни глобални фактори.

Volkswagen удвои печалбата си през 2017

Отчетът за миналата година, представен официално в петък, показва 13.8 милиарда евро оперативна печалба за 2017, в сравнение със 7.1 милиарда евро година по-рано. Маржът на печалба, който през 2016 бе скромните за автоиндустрията 3.3 на сто, сега се е повишил до 6% и щеше да е дори 7.4%, ако не бяха извънредните разходи по покриването на глоби и съдебни разноски около Дизелгейт.

Въпреки внушителните резултати обаче концернът направи предпазлива прогноза за 2018, обосновавайки се с глобални рискове като нарастващите настроения срещу дизела, очакваното леко забавяне на икономическия растеж в световен мащаб, както и неблагоприятни промени във валутните курсове.

Volkswagen удвои печалбата си през 2017

"Ние, както и цялата индустрия, сме изправени пред огромни предизвикателства и радикални промени", коментира главният изпълнителен директор на VW Матиас Мюлер. Преходът към електрическо задвижване и автономно управление, в които групата ще инвестира 20 млрд. евро в следващите години, ще се отрази на печалбите. Мюлер очаква приходите през 2018 да се увеличат с около 5%, а маржът на печалба да бъде в рамките на 6.5-7.5 на сто.

Приходите на VW през 2017 са достигнали рекордната сума от 231 милиарда евро (от 10.7 милиона продадени автомобила от всички марки, включително товарни).

 

Тагове: volkswagen
0 от 500
  • #2
    14 rate up comment 15 rate down comment
    Striker ( преди 6 години )
    Нещо на тебе ти се плаче май, ама:))) Братята американци са си добре. Форд се върна на печалба, ГМ се стабилизира. А най-големият авто-производител за 2017 вече не е ВАГен зи каскен, а Рено-Нисан. Тесла продаде повече С-ки, токолкото С0ки продаде Бенц и така. Само мужикистанците останаха с износа на водка, д'рвен мат'рял и проститюшън, та всичко е наред, Джони:)
  • #1
    21 rate up comment 16 rate down comment
    на х'американци ( преди 6 години )
    им се плаче! Опитаха се чрез държавата да спрат развитието на най-голямата авт.група в света за сметка на местните *** на ГМ и ФСА,но ефектът се оказа обратен.Сега ГМ и ФСА могат само да се молят германците /или французите/ да им купят някоя марка,за да си вържат балансите.Само до две години всички компании ще се върнат с дизелови двигатели в САЩ - и Киа/Хюндай,и Волво,и Мазда,и Тойота,както и местните Форд,ГМ и *** на ФСА.