IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota Auris ще получи 2,0-литров двигател

За следващото поколение на модела е предвиден и нов хибриден агрегат

Toyota Auris ще получи 2,0-литров двигател

Компанията Toyota ще представи по време на автосалона в Женева следващото поколение на хечбека си Auris. Заедно с модела ще дебютира и нов силов агрегат – 2,0-литров с 4 цилиндъра от семейството Dynamic Force Engines, чиято термична ефективност е 40 и 41% (при версията с хибридно задвижване).

Новата Toyota Auris ще получи 2,0-литров двигател

Новата Toyota Auris ще получи по-динамичен дизайн на екстериора, светодиодни фарове и различни задни сетлини. Очакват се и промени в интериора, но засега от компанията-производител предпочитат да ги запазят в тайна.

Гамата двигатели ще бъде попълнена от хибриден агрегат, в който ще влезе и новият бензинов мотор. При разработката на хибридната версия са използвани технологии от новото поколение на Toyota Prius.

Известно е, че в стандартното си изпълнение новият 2,0-литров бензинов мотор ще развива мощност 171 к.с. и 205 Нм. Когато двигателят е част от хибридната система, мощността му ще 146 к.с. и 180 Нм.

Новата Toyota Auris ще получи 2,0-литров двигател

Гамата двигатели на сегашното поколение на Toyota Auris (на снимката) се състои от 1,2-литров турбомотор (116 к.с.), 1,33-и и 1,6-литров атмосферни мотори, развиващи съответно 99 и 132 к.с., като и дизели – 1,4 и 1,6 литра с мощност 90 и 132 к.с. съответно. Хибридният вариант е с 1,8-литров бензинов двигател, който развива 136 к.с.

Снимка: Toyota
 

Тагове: toyota auris
0 от 500
  • #2
    9 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Тия не са слагали нов двигател в Корола/Аурис от 1991 год.
  • #1
    11 rate up comment 2 rate down comment
    нововнос ( преди 6 години )
    Е, браво че най-после се сетиха. Ауриса е чудесна кола и единственото, което и липсваше е по-мощен мотор за да привлече голяма група потенциални купувачи, като мен.Дизеловия 177 коня бепе супер стрела, но хората вече не искат да поддържат капризни дизели, а тоя си беше капризен особено каран и поддържан в БГ.