IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford пуска нов SUV модел Flex

Повечето от влизащите в групата Ford марки имаха трудна 2007 година.

Ford пуска нов SUV модел Flex
Jaguar и Land Rover бяха обявени за продан, Volvo изживява криза, за Mercury се говори че може да стигне до фалит, Lincoln имаше затруднения в продажбите, макар към края на годината те да растат. Изглежда само Mazda от цялата група на Ford нямаше сериозни проблеми през миналата 2007 г. 

Сега Ford се надява да подобри ситуацията с новият си SUV модел със седем места, наречен Flex. Ако моделът заеме добри позиции в сегмента на вановете и SUV моделите, Flex има вероятност да бъде предлаган и с марката Lincoln. 


Дизайнът на модела е в ретро стил, но е доста привлекателен. Flex е създаден на базата на концепцията Fairlane, която видяхме миналата година на автомобилния салон в Ню Йорк. 

Сред двигателите които ще се предлагат с този модел са V6 на Ford с мощност 270 к.с. и работен обем 3.7 литра и директно впръскване на горивото. Към 2010 г. ще видим и турбо версия на този двигател. Заради новите норми за опазване на околната среда, с този относително голям автомобил ще видим и по-малки двигатели на групата, пише списание Car and Driver. 

Автомобилът ще бъде с предаване към четирите колела AWD, ново поколение на системата на Ford, което може съобразно пътната обстановка да преразпределя движещия момент 100% към предните или към задните колела. 

Все още не е известно вариантът на Flex с марката на Lincoln в каква степен ще се различава от версията на Ford, но едно е сигурно – ще има много повече хром за да запази имиджа на Lincoln като марката с най-много хромирани и лъскави части.
0 от 500