IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volvo XC40 също премина на 3 цилиндъра

Шведите представиха първия двигател от този вид в историята си

Volvo XC40 също премина на 3 цилиндъра

Компанията Volvo представи първия в историята си 3-цилиндров двигател, който деютира при новото XC40.

Volvo XC40 също премина на 3 цилиндъра

Бензиновият мотор има обем от 1,5 литра, като генерира 158 к.с. и 265 Нм въртящ момент. Той се съчетава с 6-степенна механична скоростна кутия, а от догодина ще се комбинира и с 8-степенен автомат.

Volvo XC40 също премина на 3 цилиндъра

Според данните, предоставени от шведския производител, версията  на XC40 с такъв агрегат ускорява от 0 до 100 км/ч за 9,4 секунди и развива максимална скорост от 200 км/ч. Разходът на гориво е 7,1 л/100 км.

Volvo XC40 също премина на 3 цилиндъра

Новият 1,5-литров мотор с 3 цилиндъра ще се сглобява на същата производствена линия, на която се правят и останалите мотори на Volvo. На по-късен етап той ще стане част от нов хибриден силов агрегат.

Снимки: Volvo

Тагове: volvo xc40
0 от 500
  • #4
    12 rate up comment 3 rate down comment
    Torque ( преди 6 години )
    Пич,за твое сведение карам ВАГ 330 нм.И за себе си съм убеден че не искам нищо по-слабо от това.Така де 2018 та сме.КАрали сме ти недей ни мисли.Имаме представа колко кг МПС ка ксе държи.Относно турбото си направи труда да прочетеш при какви обороти работи това на 1.5.Ти си се смей,ние пари за еднодневки не даваме.С кое 1.2Л мотор е по-добър..и при какво позлване.Заповядай да направим тест.Вземи каквато искаш 1.2 турбо.В моята 400 кг и в твоята.
  • #3
    10 rate up comment 9 rate down comment
    GOLF 7 TSI ( преди 6 години )
    Бях сигурен, че ще прочета такива коментари от хора, за които всичко под 3.0 бензин и 2.5 дизел е неприложимо...Хора, 2018 година сме!Колко нови автомобили сте карали, че да споделяте такива впечатления от малолитражните двигатели?Турбото щяло да се пръсне, двигателите били скопени...Не ме разсмивайте, новите двигатели предлагат чудесна динамика при много нисък разход на гориво, за какво да плащате по 300-400 лева данъци годишно, при положение, че 1.2 литров двигател е с по-добри показатели?
  • #2
    9 rate up comment 9 rate down comment
    Torque ( преди 6 години )
    Такава пародия..няма никъде.Всичко стана меки китки.Кой изтрещеляк ще вземе тоз кашон с чайник 1.5.Трябва да си много болен.И да се настъпи това непо най много таз турбина да се пръсне.Виещи пасатори.Трагедия.Китайски бранд с китайски решения..
  • #1
    14 rate up comment 7 rate down comment
    Ауто билд за 2 лева ( преди 6 години )
    3-цилиндровата одисея не ще подмине и някога сериозните брандове. След БМВ, вече и при Волво .Да, това е тенденцията-скопени двигатели,окачени на мощни тампони, да не се разпаднат и "надути" от рекламните отдели конски сили.На такъв род превозно средство,да окачиш това да го движи, то значи се целиш в меланхоличен пенсионер, бързащ за поликлиниката.А от ЕКО-то вервайте нищо не остава-като настъпя 3-цилиндровото I 10,на градско ми икономисва 10 литра-то за това е така кръстено.