IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Morgan Aeromax за Мистър Биин

Комикът Роуан Аткинсон, известен най-вече с ролята си на Мистър Биин, ще попълни колекцията си от ексклузивни автомобили с нов.

Morgan Aeromax за Мистър Биин
Британският вестник Sun съобщава, че Аткинсън е заплатил капаро от 25 000 паунда за купето Morgan Aeromax. Това ще бъде супер луксозен автомобил, който ще е в серия само от 100 броя. 


Британската фирма Morgan съобщи, че създава този модел още през 2005 г. Тогава това беше единичен уникален модел, създаден по индивидуалната поръчка на един швейцарски банкер. След една година, през 2006, фирмата реши да пусне къса серия от 100 автомобила от този вид, посветена на 100 годишния юбилей на фирмата. 

Производството на модела Morgan Aeromax ще започне през януари 2008 г.и ще продължи точно една година, като последният автомобил от тази серия ще бъде произведен в началото на 2009 г. 

Уникалното купе ще бъде с двигател V8, имащ обем 4.4 литра. Колата ще ускорява от място до 100 км/час за 4.9 секунди. Цената му е фиксирана на 110 000 паунда. 

Роуан Аткинсън е един от големите колекционери на уникални автомобили. Сега той притежава няколко модела на Aston Martin и оригинален McLaren от F1, чиято цена надхвърля 1 000 000 евро. Аткинсън не само притежава уникалните автомобили, но и често ги управлява по състезателните писти. Доскоро Роуан Аткинсън водеше и собствена колонка с коментари в списание EVO, за качествата на автомобилите които управлява.  
0 от 500