IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

За богатите няма задръствания

Британските шофьори, които разполагат с повечко пари в портфейла, след време само ще се подсмихват ехидно, задминавайки по-бедните си колеги.

За богатите няма задръствания

Краят на стреса по магистралите очевидно наближава за по-богатите на Албиона. За тях няма да има повече опънати нерви и задръствания, безкрайно слушане на тъпи радиостанции и псувни.



И всичко това изглежда ще бъде напълно легално, защото в Англия в момента се обсъжда дали да не се трансформират лентите за принудително спиране по магистралите в допълнителни платна, които ще могат да се ползват само след предварително плащане на определена такса.

Идеята идва, както може би се досещате, от САЩ, където подобни допълнителни пътни платна, за платежоспособни граждани, се наричат "Lexus-Lane"(Лексус-лента), кръстени на едноименната японска компания, произвеждаща спортни и луксозни автомобили от висш клас.

Самата такса ще е между 60 цента и пет евро. Критиците на идеята вече алармират, че по този начин, по британските пътища, се създава „едно разделено двукласово общество“ по американски образец.
0 от 500