IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Skoda Octavia получи цифров приборен панел

Чехите вече предлагат бестселъра си с новата технология

Skoda Octavia получи цифров приборен панел

Моделите Volkswagen Golf, Audi A3 и Seat Leon се оборудват с цифров приборен панел вместо аналогов още от 2016 г., като той е достъпен като опция. Тази технология обаче не беше достъпна за построената на същата платформа Skoda Octavia, но сега това се промени.

Skoda Octavia получи цифров приборен панел

Любопитното е, че чехите решиха да не правят гръмки изявления, а просто включиха виртуалния приборен панел в конфигуратора за оборудване на модела. Той е същият, който се поставя и на новия кросоувър на марката – Skoda Karoq.

Вляво и вдясно са разположени показанията на температурата на охладителната течност и нивото на бензина, а голямата централна секция може да бъде конфигурирана по желание на водача. Например, там може да бъде поставена картата на навигационната система.

Skoda Octavia получи цифров приборен панел

Цифровият дисплей е достъпен само за по-високите и по-скъпи нива на оборудване - Style, Laurin & Klement, RS и Scout. Той струва между 350 и 430 евро, като засега се предлага само в Чехия, но се очаква до края на месеца да бъде достъпен и за останалите пазари.

Снимки: Skoda

Тагове: skoda octavia
0 от 500
  • #8
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Младене според теб колко струва софтуера зад дисплея, дизайна на съдържаниет, дизайна на корпуса? Ами то по тази логика защо има разлика в цената между октавия голф и а3, то едни материали са вложени. Виж и телефоните един айфон струва под 200$ като части и труд, защо струва 1000
  • #7
    9 rate up comment 6 rate down comment
    младен ( преди 6 години )
    "Той струва между 350 и 430 евро, като..."Ама евалата дисплей който струва на едро има няма 30$, доста по лесен за изпълнение и освобождаващ място ще ми го предлагат за ~400евро пък и само в премиум модели като че ли е нещо кой знае какво. Ай сектир бе. И това всички производители, не само тия.
  • #6
    7 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Уффф, то кола няма насреща, те дисплей и правят.
  • #5
    5 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    На ваг феновете може и без приборен панел. Те ще харесат. Важното е да изтъкват колко е качествено!
  • #4
    13 rate up comment 2 rate down comment
    Triforce ( преди 6 години )
    Преди 2 години сменях някаква платка, която показва налягането на маслото на Mercedes W140. Пълни глупости! Само усложняват автомобилите. Моят е от последните бройки на 97-***. Какво говорим за автомобил 2017-та година? То ще е пълен кошмар вътре!Я се замислете през 90-те какво ви се е чупило на автомобилите? Биалетки, накрайници, карета и все основните части по окачването. Другото си беше наред! А сега? Компресор на климатика, датчик на баба му и леля му... е, моля ви се! :)
  • #3
    5 rate up comment 2 rate down comment
    ssd ( преди 6 години )
    Благодарение най-вече на софтуера работи колата, то измести хардуера по сложност, възможности и мащабируемост преди много години.
  • #2
    14 rate up comment 5 rate down comment
    .. ( преди 6 години )
    И аз като колегата не съм фен на цифровизацията в автомобилите.В днешно време колите патят много по-често от софтуерни проблеми откоокото от хардуерни такива.Вярно е, че не може без електроника, но май излиза, че колкото по-малко електроника, толкова по-добре.
  • #1
    25 rate up comment 4 rate down comment
    112 ( преди 6 години )
    Предпочитам един класически красив приборен панел и хубава навигационна система от колкото цифров панел пред мен.