IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Сливането на SAIC и Nanjing Auto ще ускори връщането на MG в Европа

Откакто MG Rover престана да съществува и беше закупен от китайската фирма Nanjing Auto през 2005 година за 100 милиона долара, не се чува много за някога култовата английска марка MG.

Сливането на SAIC и Nanjing Auto ще ускори връщането на MG в Европа
Тези дни стана ясно, че Nanjing Auto става част от SAIC Motor Corp. Според някои аналитици това може и да е добър знак за MG, защото марката може да се върне обратно в Европа. 


Досега Nanjing успя да покаже няколко прототипа на роудстера MG TF, но така и не се стигна до серийно производство в завода в Лонгбридж, Англия, въпреки инвестираните от китайците 50 милиона долара за реконструкция. Като причина за все още липсващото серийно производство се изтъква факта, че в Nanjing не са готови да отговорят на изискванията за качество и стандарти на безопасност, нужни в Европа. 

Сега след като SAIC купи Nanjing, нещата изглеждат по-добри и за MG. SAIC ще координира управлението на своя Британски център за развойна и изследователска дейност и завода на Nanjing в Лонгбридж, откъдето смята да атакува пазарите в Европа. 

SAIC вече има опит в производството на автомобили с висок стандарт, защото произвежда някои модели заедно с GM. Все още от SAIC не са съобщили план за започване на серийно производство в Европа, но вече е ясно, че това ще стане в завода на Nanjing в Лонгбридж и вероятно в скоро време ще видим първите модели китайски MG произведени в Англия.
0 от 500