IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Франция забрани употребата на мобилен телефон дори в спряла кола

Глобата за нарушение на новата разпоредба е 135 евро

Франция забрани употребата на мобилен телефон дори в спряла кола

Властите във Франция забраниха на шофьорите да използат мобилен телефон, дори когато автомобилът е спрял, съобщава местното издание The Local. Глобата за неизпълнение на новата разпоредба е 135 евро. Тя засяга дори ситуации, при които автомобилът е отбил от пътя и е с включени аварийни светлини.

Във Франция забраниха употребата на мобилен телефон дори в спряла кола

Досега на шофьорите във Франция беше забранено да използват мобилни телефони само по време на движение. Сега обаче водачите на моторни превозни средства могат да бъдат глобени във всеки един момент. Изключение правят само случаите, в който автомобилът е на специално място за паркиране.

Освен с глоба нарушителите са заплашени и с 3 наказателни точки. Според законите във Франция, нарупването на 12 такива точки води до отнемане на шофьорската книжка. Санкцията обаче няма да важи за шофьорите, които са свързали телефона си със системата на автомобила и така разговарят по време на движение.

Снимка: Cars

0 от 500
  • #3
    37 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    пак преведена статия от дошо !глобяват ти, тия дето спират на платното на аварийни да си говорят по телефона !Което е напълно оправдано да бъдат глобявани !не знам защо бай *** у нас е решил аварийните за разрешително да спира и паркира където и както иска в цял свят пускането на тия светлини значи точно това - авария/проблем и полицията идва да те пита какъв е проблемът и как да помогне- ако си говориш по тела - нормално - глоба!не е истина колко сме далеч от нормалния сят
  • #2
    28 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Нагледен пример как се използва евро законодателството от шайка самозабравили се грантаджии. После що ги мразим тук.
  • #1
    27 rate up comment 13 rate down comment
    младен ( преди 6 години )
    Колата се разваля, някак си успяваш да отбиеш че да не пречиш и ако нямаш HF систма на колата чакаш докато не дойде следващото хилядолетие щото не може да се обадиш по тел.а!!!...или пък докато не дойдат полицаите да ти треснат глоба що седиш тука.Тия от ЕУ-то вече ептен откачиха.