IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Франция забрани употребата на мобилен телефон дори в спряла кола

Глобата за нарушение на новата разпоредба е 135 евро

Франция забрани употребата на мобилен телефон дори в спряла кола

Властите във Франция забраниха на шофьорите да използат мобилен телефон, дори когато автомобилът е спрял, съобщава местното издание The Local. Глобата за неизпълнение на новата разпоредба е 135 евро. Тя засяга дори ситуации, при които автомобилът е отбил от пътя и е с включени аварийни светлини.

Във Франция забраниха употребата на мобилен телефон дори в спряла кола

Досега на шофьорите във Франция беше забранено да използват мобилни телефони само по време на движение. Сега обаче водачите на моторни превозни средства могат да бъдат глобени във всеки един момент. Изключение правят само случаите, в който автомобилът е на специално място за паркиране.

Освен с глоба нарушителите са заплашени и с 3 наказателни точки. Според законите във Франция, нарупването на 12 такива точки води до отнемане на шофьорската книжка. Санкцията обаче няма да важи за шофьорите, които са свързали телефона си със системата на автомобила и така разговарят по време на движение.

Снимка: Cars

0 от 500
  • #13
    5 rate up comment 10 rate down comment
    Емо Швепса ( преди 6 години )
    Така се прави!А не като в България, всеки *** кара и говори по телефона, все едно върти бизнес за милиони и държавата ще пропадне, ако говори след като излезе от колата!
  • #12
    10 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    как така ще ти се разваля колата не може по закон да управляваш техническо неизправно мпс ако ти се повреди автомобила акт глоба съд и затвор докато не отвърди на три инстанции и екзекуция след решението на последния може и директно разтрел на място от пристигналия патрул а автомобла отива в съседната статия при багерите
  • #11
    11 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Гостът е форумната ***, която последно време не си пие хапчетата...
  • #10
    12 rate up comment 5 rate down comment
    Гостът е комплексар! ( преди 6 години )
    Стига си се обяснявал, разкрит си. Ти си некво лапе дет си няма работа и влиза през прокси да цъка минуси.
  • #9
    11 rate up comment 11 rate down comment
    Гост ( преди 6 години )
    Да включиш думата комплексар в ника си е проява на широка човешка кройка, висока самокритичност, самоирония. Респектиращи качества. Поздравления на гордия собственик на Ъкаунта. Браво! Шофьор съм защото имам шофьорска книжка, която апропо е по-стара от ЕГН ти. Виж, карач може и да не съм станал, но форумът ще замълчи за това. Коментираният и този текст следва да се четат критично и с разбиране, то не е като само да въртиш геврека. Вярвам, че геврек може да въртиш. Другото и то се учи. Донякъде
  • #8
    12 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Очаквам скоро да забранят и чопленето в носа по време на шофиране!!!То дори е по-опасно от шофирането с телефон в ръка...Давайте повече забрани, че тези са ни малко! А да държим волана само с една ръка може ли? Да не вземат и за това да глобяват.Майтапа настрана, но телефоните наистина са опасни по време на шофиране, но да спреш поради някаква уважителна причина някъде и да те глобят, че си в колата и приказваш е голямо мал0умие.В Германия нямаш право дори и да си извадиш и пуснеш телефона..
  • #7
    10 rate up comment 8 rate down comment
    До Госта комплексар! ( преди 6 години )
    С колкото и ъкаунта да пишеш, колкото и минуси да цъкаш на всеки с различно мнение - заплата няма да вземеш. Ходи гледай клипчета из интернета, само това можеш. Ти никога не си бил шофьор, убеден съм. Явно доста са те мачкали в обществото, че се докара до тук да ръсиш брътвежи.
  • #6
    23 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    хората имат ограничение, височки глоби и респект към полицията !живеят спокойно и подредено!нямат комплексите на тукашната *** която смята че е център на вселената и всички трябва да се съобразяват с него и неговия кеф !искам и тук респектираща и работеща полиция в полза на обществото,а не на престъпниците !след колко 100 години можем да го имаме ?
  • #5
    11 rate up comment 10 rate down comment
    Гост ( преди 6 години )
    Да, лошо поставен акцент в статията. Или в превода и интерпретацията. Или в двете.Глобата се налага за неправилно спиране. Говоренето по телефона или тъпо, замръзнало зяпане, са ирелевантни. Ерго, като дойдат органите, не можеш да кажеш за свое оправдание: звънна ми телефонът! Следва да заявиш и евентуално да си в състояние да докажеш, че има независещи от теб обективни причини да не може да продължиш шофирането.
  • #4
    25 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Всеки нормален човек във Франция има блутуут и си говори легално, без да застрашава другите. Всеки нормален човек в България може да направи същото, има системки по 150 кинта вече. А на некъпания гражданин от селски произход, който си държи постоянно телефона на ухото и като цяло няма идея къде се намира, са му виновни грантаджиите и еврозаконодателството за окаяния животец