IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai показа новото Santa Fe

Четвъртото поколение на кросоувъра получава специална система 4х4

Hyundai показа новото Santa Fe

Корейският производител Hyundai показа две официални снимки и разкри нови подробности за четвъртото поколение на кросоувъра си Santa Fe. Засега е представен само моделът за вътрешния пазар, като поръчки за него вече се приемат.

Hyundai показа новото Santa Fe

Външният вид на всъдехода е изцяло в новия фирмен стил на марката. Новото Santa Fe получава същите решетка на радиатора и главна оптика, които бяха представени при по-малкия кросоувър Kona. Габаритите на модела не се съобщават, но се очаква те да бъдат сходни с тези на третата генерация.

Салонът на автомобила е изцяло преработен. Поставени са нови преден панел, централна консола и волан, както и мултимедийна система със сензорен дисплей и гласово управление. Тя е разработена съвместно с компанията Kakao, като е допълнена от специална функция за разпознаване на музиката, която се активира с бутон от волана.

За новото Santa Fe е предиведа и специална опция „Гласова бележка”. Водачът може да продиктува на глас телефонен номер и компютърът ще го запише, а след това ще го потърси при нужда. Освен това някои от системите на автомобила могат да се управляват с помощта на смартфон – стартиране на двигател, проверка на нивото на горивото и др.

На пазара в Южна Корея кросоувърът ще се предлага с бензинов турбомотор с обем 2,0 литра и с турбодизели – 2,0 и 2,2 литра. Скоростната кутия е 8-степенен автомат. Характеристиките на двигателите не се разкриват, но най-вероятно са същите като на предшественика на модела. Третото Santa Fe се предлагаше на вътрешния пазар с 2.0T GTDi, развиващ 240 к.с. и дизелови 2.0 e-VGT и 2.2 e-VGT с мощност съответно 186 и 202 к.с.

Новото Santa Fe става първият модел в гамата на Hyundai, който получава електронна система за задвижване на четирите коела HTRAC. Досега тя се поставяше само на моделите на премиум-марката Genesis, принадлежаща на Hyundai.

Hyundai показа новото Santa Fe

В списъка с оборудване на кросоувъра влизат система за предотвратяване на челен сблъсък, предупреждение за напускане на лентата на движение, функция за автоматично превключване на фароете и система за предупреждение за трафик отзад с функция за автоматично спиране. Има и система за разпознаване на присъствието на пасажери на задните седалки (Rear Occupant Alert), която предупреждава водача, ако те слязат от колата.

Цените на новия Hyundai Santa Fe в Южна Корея стартират от 28,150 млн. вона, което е около 21 800 евро. Очакванията са глобалната версия на кросоувъра да дебютира на автосалона в Женева през март, а продажбите на модела да стартират през лятото.

Снимки: Hyundai

Тагове: hyundai santa fe
0 от 500
  • #8
    10 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Далеч по-добре от всяка японска бангия.Сега все пак човек от БМВ отиде там и лека полека взеха да се оправят.
  • #7
    11 rate up comment 10 rate down comment
    z8 ( преди 6 години )
    старото фе с всички екстри струваше 109000 ,новото няма да е по евтино.X3 или GLC около130000 ,фе -то не може да им стъпи на малката резервна гума (: ,така че за 20к отгоре винаги бих избрал немските.нито управлението,нито окачването са сравними,пък за двигателите и автоматика да не говорим
  • #6
    16 rate up comment 1 rate down comment
    112 ( преди 6 години )
    Последното Santa Fe започва от 68000 лв. Така че за 40-50 000 лв. като цена забравете...
  • #5
    7 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    22000 евро, еми става за тази цена си е напълно окей!
  • #4
    10 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Новото Санта Фе, много е добре и на доста други явно ще им се реве.
  • #3
    23 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    предницата крадната от цитроените ...
  • #2
    19 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Хубав. Харесва ми и нямам забележки. Вътре е все едно е премиум автомобил. Наистина е супер. Само нещо все още не мога да разбера защо в гАйропа цените са толкова надути?Там струва 21 800, а в гАйропа стария модел 31.490 EUR. Новият ще е поне 23 000 отгоре. Значи отиваме към 35 000 евро. Почти двойна цена. Явно някои хора много се гушат. То да беше само с колите, а то с всичко е така. Горива, електроника, техника, фотоапарати, камери и кяквото се сетите. Само еврогАйовете са евтини без пари...
  • #1
    21 rate up comment 2 rate down comment
    bmw e60 ( преди 6 години )
    Страхотно! предишното поколение изглеждаше много добре отвън но салона беше отвратително китайки. Сега се вижда че дизайна вътре започва да имитира немските марки което мен много ми харесва. Браво на хюндай.