IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Бронирано Audi A8 за Ангела Меркел

Германската бундесканцлерка явно също има своите автомобилни предпочитания.

Бронирано Audi A8 за Ангела Меркел



Както подобава на една голяма, политическа фигура и любимка на немския електорат, Ангела Меркел напоследък си търсеше подходящ автомобил. Той трябваше от една страна да е достатъчно удобен за нея и шофьора, а от друга, естествено, да е отлично защитен против всякакви спонтанни изблици на народната любов.

Тъй-като Porsche-тата, общо взето, не предлагат необходимата сигурност, а пък танковете Leopard, които са на въоръжение в немската армия, не изглеждат чак толкова естетично на пътя, г-жа Меркел е предпочела добре известния ни компромисен вариант.



Едно бронирано Аudi A8, което съвсем основателно е наречено от производитяля "A8 Security", беше избрано да поеме незабавно грижата за живота и добруването на канцлерката.

Автомобилът предлага сигурност срещу патрони с калибър до 7,62 мм. Мощността на 6-литровия W12 двигател е 450 к.с. и гарантира, че колата бързо ще се измъкне от всяка напечена ситуация, ако не дай си Боже, се стигне до това.

Допълнително оборудване: хладилен бокс с място за две 1,5-литрови бутилки. Еми тогава, наздраве!
0 от 500
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Senna ( преди 15 години )
    Това е класика, Ауди от давна правят борнирани поръчкови коли,само че пазят в тайна много от разработките,дори старата бронирана А8 от 2001 с безнонов двигател 450 к.с. кара много важни личностти и в момента,я в Брюксел, загледайте се,ще видите ;) Първата реклама на колите със висока сигурност беше направена в втората серия на "Транспортьора". Успех на марката
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    majorsf ( преди 16 години )
    Да сега като направихте "A8 Security" на link е друго.Мерси пичове