IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как да разберем дали километражът е превъртан

10 проверки, които могат да установят дали харесаната от нас кола е на реални километри

Реален ли е пробегът на автомобила, който се опитваме да си купим? Това е един от въпросите, вълнуващи най-много потенциалния клиент на кола на старо. Най-лесно, разбира се, той да се свърже с официалния представител на марката и да направи проверка по номера на шасито (ако успее да го получи от продавача). Но всъщност има и други проверки, които могат да се извършат преди това и да ви спестят нуждата да проверявате десетки VIN номера. Повечето са очевидни, но ще се удивите колко много купувачи на вторичния пазар пропускат по една или няколко от тях - било от бързане, било защото са умело разсеяни от продавача.


10 начина да разберете дали километражът е превъртан (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #28
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Пешо ( преди 1 година )
    Значи аз съм виждал коли нов внос в реално състояние директно от автовоза, пълен тотал, които стават, като нови след това и не може да ги познаеш, външно боядисване, боядисване на салона или смяна на салона изцяло ако се налага или е много зле, изтърканите бутони се сменя, волана се оправя и колата се прави, като от магазин, така че всичко в статията е безмислено при опитните търговци, това с вин номера е вариант да придобиеш бегла представа за км те за първите 5г и да ги пресметнеш за напред.
  • #27
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Денис ( преди 2 години )
    Аз ги ползвам ***.rama.bg изглежда достоверно. Като цяло не знам от къде ги взимат тия данни всичките подобни сайтове, но най-вероятно от база данни на застрахователи, но по- добре да се провери кола ако е над 15 хиляди лева
  • #26
    21 rate up comment 1 rate down comment
    робин худ ( преди 3 години )
    погледате примерно мобиле бг колко струва кола в българия примерно на сто хил км и поглеждате същия автомобил в мобиле де и сами си направете сметката колко са реални кил и в България
  • #25
    10 rate up comment 2 rate down comment
    Ронин ( преди 3 години )
    Търговците знаят 10 начина да заличат всеки един от тези критерии! Аз съм имал един- единствен автомобил " нов внос" под 200 000 км. От Швейцария, на 144 000 км, на 2 г. и 10 м., от гаража на собственика.... Приемете, че дори и жителите на богатите държави не са разсипници! Имат макс. 2 автомобила, на година им навъртат средно 50 000 км. и запазените автомобили, на малко километри и там са скъпи!
  • #24
    39 rate up comment 7 rate down comment
    Darth Plague ( преди 6 години )
    Моят Opel в момента е на точно 499 000 км и си е перфектен като за 13те си години, ясно е че ако се опитам да го продам всеки потенциален купувач ще избяга като види показанията. Ясно е и че почти всички коли "нов внос" са в това състояние, но робите тук искат да бъдат лъгани.
  • #23
    16 rate up comment 5 rate down comment
    до FenIX ( преди 6 години )
    Добре, дай конкретни примери и оферти за автомобили с проверен пробег от 50-60 хиляди лева и дай цена.Нека говорим конкретно.Отделен е въпроса, че предполагам знаеш как се карат служебните автомобили.Може и да е с 50 хиляди километра пробег, но всичко останало ще е разбито, защото е карано като за последно!И да, ако избирам между автомобил, който струва 30 хиляди лева като нов и 22 хиляди лева на 60 хиляди километра, пак бих избрал новия! Поне ще знам, че аз си го ползвам от началото.
  • #22
    14 rate up comment 7 rate down comment
    FenIX ( преди 6 години )
    Пич, кой те кара да купуваш кола на 180К км??? Казвам че 3-4 годишните коли можеш да им провериш реалните км, защото се обслужват гаранционно защото иначе ти пада гаранцията. И съм виждал много върнати служебни коли като повечето за тия години нямат 100К км. Както и частни които са на повече. Така че можеш да си вземеш кола на реални 50-60К км на доста по-ниска цена от новата и с достатъчно ресурс в нея. А ти ако искаш купувай всяка година нова - твоя си работа.
  • #21
    9 rate up comment 2 rate down comment
    до FenIX ( преди 6 години )
    Знаеш ли колко километра изминава месечно един служебен автомобил в България?А служебен автомобил в Германия?Имаме няколко служебни Дачии. Всяка от тях изминава поне по 120-130 км на ден. Това са 43800 км на година и 175 хиляди километра за 4 години!Какви гаранции те гонят, кой нормален човек ще ти продаде автомобил на половин цена и на 60 хиляди километра само 3-4 години, след като е броил двойно повече пари за нея?Новото си е ново! Може да дадеш 7-8 бона отгоре, но ще караш нова кола!
  • #20
    7 rate up comment 2 rate down comment
    FenIX ( преди 6 години )
    3-4 годишните още са в гаранция и също можеш да им провериш километрите и няма да си вземеш такава на 180 хил. Масово са на много по-малко. Дори такива които са били служебни.
  • #19
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    от магазина били нови хахаха точно от автосалон никога точно там си преееееб***н и то за много пари