IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen ползвал маймуни за тестове на вредни емисии

Компанията се извини и обяви изпитанията за „грешка”

Volkswagen ползвал маймуни за тестове на вредни емисии

Германският автомобилен производител Volkswagen призна, че е използвал маймуни в експеримент, при който те са били принудени да вдишват отработените газове на дизеловите двигатели. Така се е проверявала токсичността на вредните емисии, отделяни от моторите, съобщава ДПА.

Volkswagen ползвал маймуни за тестове на вредни емисии

По-рано миналата седмица „Ню Йорк Таймс” разкри, че в изследователски център в Албакърки десет маймуни са били заключени в херметично затворен контейнер. Там те са вдишвали отработени газове от работещ Volkswagen Beetle, докато са им показвани анимационни филми за отвличане на вниманието.

„Използваните научни методи са погрешни и щеше да бъде по-добре тези тестове изобщо да не бъдат провеждани. Volkswagen осъжда всички форми на злоупотреба с животни и помоли за прошка заради това лошо поведение и неправилна преценка на някои лица”, се казва в изявление на компанията.

Тестовете са били проведени през 2014 г., тоест около година преди да избухне скандала с манипулираните дизелови двигатели на концерна. Скандалът нанесе огромни щети на германския производител, като той все още не е отшумял напълно.

Правителството на германската провинция Долна Саксония, която е сред основните акционери в компанията, обяви, че е шокирано от случилото се и поиска пълно разследване на тестовете на новия скандал. Провинциалните власти поискаха уверение, че такива практики няма да се случват никога повече.

Снимка: Motor

Тагове: volkswagen
0 от 500
  • #27
    7 rate up comment 33 rate down comment
    Факт! ( преди 6 години )
    А бе нали немците се фукаха как прадавался у Сащ а французите не.Ахахахах!Седа да ду.т супата!
  • #26
    8 rate up comment 34 rate down comment
    Колев ( преди 6 години )
    Някъде по света става проблем, в който са включени живи същества, и най-възвишеното до което стигнахте, е баналната караница японско-немско.Хората ще започнат да живеят по 1000+ години, ще имат роботизирани крайници и тела, безгрешни движения и реакции, ще обиколят вселената, ще се върнат и ще се съвместят с изкуствения интелект, а вие още ще седите и ще се дъвчете на тема голф-срещу-тойота.
  • #25
    47 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    от VW са ползвали маймунияпонците - затворници - живи хора !айде моля !
  • #24
    12 rate up comment 34 rate down comment
    RS ( преди 6 години )
    Тия от фолкваген що не влезнат те в клетката ***.Хем коли не могат да правят пък и животни убиват.
  • #23
    19 rate up comment 37 rate down comment
    thebrainless ( преди 6 години )
    Отвратителни!
  • #22
    4 rate up comment 35 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Сега да се извинят и за тестването с маймуни на системите им за безопасност на старите модели фау вета на територията на *** и по 1000000 еврона обезщетение на семействата на страничните жертви от опитите им.
  • #21
    14 rate up comment 35 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    И от 1896 до сега какво-нищо.
  • #20
    54 rate up comment 6 rate down comment
    ех,редакторчетата!! ( преди 6 години )
    29 януари 1886 г. германският инженер Карл Бенц патентова първия автомобил. През 1885 г. той създава Моторваген - първият автомобил, задвижван от бензинов двигател. Бенц изобретява и карбуратора, система за регулиране на скоростта, запалване чрез искри от акумулатора, водния радиатор и др. През 1893 г. Карл Бенц въвежда за първи път кормилната система с шарнирен механизъм. През 1896 г. той разработил и т.нар. контра-двигател, предшественик на съвременните боксер двигатели.А вие с маймуните
  • #19
    17 rate up comment 37 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    О днеска на работа е админа гоуфаджия. Изтрил е сумати коментари, които не съдържат никакви неща противоречащи на правилата на сайта.Комплексарския им екип, не стига, че е толкова некадърен, че преписва с грешки ами и цензура налага заради лични комплекси от автомобилите си. Може и да е заради "обучителния" им договор с VW??СлучаЕноС ? Не мислА!
  • #18
    12 rate up comment 42 rate down comment
    monkey ( преди 6 години )
    Не случайно шофиращите тази марка са на ниво примaти (primates). Явно се надишват от ауспуха преди да седнат зад волана.