IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Subaru показа новия Forester официално

На връх Коледа Subaru показа първите официални снимки и даде информация за новото поколение на модела Forester.

Subaru показа новия Forester официално
Световната премиера на автомобила ще бъде през януари на автомобилното изложение в Детройт. Продажбите на новия Subaru Forester ще започнат в САЩ през пролетта на 2008 г. 


Новото трето поколение на Subaru Forester ще бъде произвеждано на нова платформа. Колесната база на автомобила е пораснала с 9 см в сравнение с досегашния модел, а дължината на автомобила със 7.6 см. Променено е окачването на автомобила, нова е и системата за предаване към четирите колела, а пътният просвет е достигнал 23 см. 


За американския пазар автомобилът ще бъде с двигател тип “boxer” с обем 2.5 литра с атмосферна и турбо версия. Ще има версия с автоматична и такава с механична скоростна кутия. Версията с механична скоростна кутия ще предлага и системата помагаща на водача при стартиране на автомобила по наклон. Тя удържа колата в момента в който шофьорът отпусне педала на спирачката. 


Какви ще бъдат версиите на двигателите за европейските пазари на които Forester ще се появи следващата година все още не е ясно.
0 от 500