IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi пести милиони след идеи на работниците си

Само прeз 2017 г. са внедрени над 15 000 иновационни предложения на служители

Audi пести милиони след идеи на работниците си

Повече от 15 000 предложения за подобряване на процеса на работа, дошли от работници в Audi, са внедрени в компанията през 2017 г. Това е довело до икономии в размер на 108,6 млн. евро, съобщиха от германския производител.

Audi обяви как награждава добрите идеи

„В Audi придаваме огромно значение на иновационните идеи на своите служители. В щаб-квартирата на компанията има експерти, които разглеждат предложенията и веднага решават дали те са целесъобразни. Работниците, чиито идеи бъдат използвани, получават финансови възнаграждения. Те зависят от иконимиите, които прави компанията”, обясниха от Audi.

Повечето предложения идват от сектори, които централата на компанията наблюдава по-рядко, но същевременно те работят ежедневно. Така например, Audi икономиства около 100 000 евро на година, след като двама работници забелязаха, че системата за вентилация работи денонощно. Тяхното предложение – да бъде намалена скоростта на вентилаторите, когато в помещенията няма никой, бе прието от ръководството.

От компанията допълват, че вече 50 години ръководителите се вслушват в съветите и препоръките на своите сътрудници. От 1994 г. в Audi действа програма за превръщане на техните идеи в действителност.

Снимка: Audi

 

Тагове: audi
0 от 500
  • #5
    21 rate up comment 17 rate down comment
    Zoom-zoom ( преди 6 години )
    Чудно ми е на кой ваш работник му е хрумнала гениалната идея да лъже за емисиите на дизелите?! Една чудна иновация, честно!
  • #4
    22 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Може да лъжат с емисии, качеството да не е през осемдесетте, но за Ауди точно не можеш да кажеш "По-тънки ламарини, по-малко шумоизолация, по-малко антикорозионна защита".Когато тролиш, трябва да се хванеш за нещо съществуващо, вярно, да го преувеличиш, да го поставиш в различен контекст. Илагаш професията.
  • #3
    20 rate up comment 19 rate down comment
    Ба мааму! ( преди 6 години )
    Малии тия турци много идейни бре!Давайте и у нас да вкарваме повеча!
  • #2
    18 rate up comment 12 rate down comment
    .. ( преди 6 години )
    На т'ва в наше село му викат скрита реклама.
  • #1
    36 rate up comment 23 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Виждаме. По-тънки ламарини, по-малко шумоизолация, по-малко антикорозионна защита, смешна гаранция с хиляда условности,...