IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-добре и най-зле продаваните автомобили в САЩ

MSNBC, подразделението на ТV NBC за икономически и финансови новини, обяви списъци с десетте най-добре и десетте най-лошо продавани автомобили в САЩ през 2007 г.

Най-добре и най-зле продаваните автомобили в САЩ
Не е голяма изненада, че любимият на американците Ford F-Series е на върха при най-добре продаваните автомобили в страната през тази година. 

Впечатляващо е и изкачването на новото поколение на Toyota Camry до третото място. 

В другия списък са доста от атрактивните луксозни спортни автомобили от Европа, като Porsche Boxster, Jaguar S-Type и Jaguar X-Type, а също и двете версии на луксозната лимузина на Audi - A8 и S 8. Според експертите провала в продажбите на луксозни автомобили е свързан с кризата на кредитния пазар в САЩ, а също и високите цени на горивата. 

Всъщност целият пазар на автомобили в САЩ има проблеми през тази година, защото дори и първенеца в класацията на MSNBC, Ford F-Series има спад на продажбите в абсолютни числа в сравнение с миналата година. Данните показват, че почти при всички сегменти от пазара на автомобили наблюдаваме спад на продажбите през тази година. 

Единственият сегмент при който се отбелязва растеж е най-новия, този на кросоувърите, при който е реализирано нарастване на продажбите от 24%. 

Като цяло продажбите на „трите големи” американски групи (Ford, GM и Chrysler) падат със 7.5%. Експертите тук са единодушни, че този спад се дължи на понижено потребителско доверие в сигурността и качеството на американските автомобили в сравнение с международните им конкуренти. 

В същото време повечето проучвания на качеството и надеждността на автомобилите предлагани в САЩ показват, че американското производство е подобрило качеството си и е сравнимо с това на японските и европейски производители. Факт който показва, че веднаж загубено, доверието на потребителите се връща бавно и трудно. Ето и списъците на MSNBC:„Най-добре продавани автомобили през 2007”

1. Ford F-Series
2. Chevrolet Silverado
3. Toyota Camry
4. Honda Accord
5. Toyota Corolla/Matrix
6. Honda Civic
7. Chevrolet Impala
8. Nissan Altima
9. Dodge Ram
10. Honda CR-V„Най-зле продавани автомобили през 2007”

1. Cadillac XLR
2. Mazda B-Series
3. Isuzu Ascender
4. Jaguar X-Type
5. Jaguar S-Type
6. Audi A8/S8
7. Porsche Boxster
8. Lexus SC430
9. Isuzu i-290/370
10. Jaguar XJ
0 от 500