IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нов руски турбомотор: 2,2 литра обем и 245 коня мощност

Двигателят ще бъде поставен на част от моделите от проекта „Кортеж”

Нов руски турбомотор: 2,2 литра обем и 245 коня мощност

Централният научно-изследователски автомобилен институт (НАМИ) разкри характеристиките на нов 4-цилиндров двигател, който ще бъде използван за част от автомобилите от проекта „Кортеж”. Те са предназначени за руския елит, но ще бъдат пуснати и в масово производство.

Нов руски турбомотор: 2,2 литра обем и 245 коня мощност

Обемът на редовия турбомотор е 2,2 литра, като мощността му е 245 к.с., а максималният въртящ момент е 380 Нм. Очаква се агрегатът да работи в комбинация с 9-степенна автоматична скоростна кутия. На по-късен етап ще се появи и атмосферна версия на същия двигател.

Освен него в гамата мотори за „Кортеж” ще влязат още V8 агрегат, развиващ 650 к.с. Той е разработен от руснаците съвместно с компанията Porsche Engineering. Ще има и 12-цилиндров двигател с 4 турбини, разполагащ с 850 к.с. и 1320 Нм.

Най-мощният агрегат е предназначен за новата лимузина, предназначена за президента на Русия. Останалите двигатели ще бъдат поставяни на седан, кросоувър и миниван, които ще превозват спомагателните служби.

Нов руски турбомотор: 2,2 литра обем и 245 коня мощност

Първите коли вече са доставени на службата за охрана, които ги тества усилено и търси евентуални дефекти и проблеми. Премиерата на автомобилите ще се състои по време на встъпването на длъжност на новия руски президент през пролетта.

Снимки: Instagram

0 от 500
  • #9
    23 rate up comment 11 rate down comment
    Един там ( преди 6 години )
    Айде сега, НЕ МОЖЕ ...Х-образен танков двигател може, а 4 цилиндров редови не...Айде стига евтини политически коментарчета.Че до момента не са направили двигател за лека кола, доказва само и единствено, че не са насочили пари и умуве натам.Няма как да стане от първия път.Но пък не е и атомна физика (където случайно баш те са водещи.. :))
  • #8
    14 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    руснак двигател неможе да направи! Мисля че опита ни последните 50 години с техни коли е достатъчно доказателство
  • #7
    5 rate up comment 3 rate down comment
    do Mмм ( преди 6 години )
    Е къде са като са от повече от две години?Дай да ги видим.А има една статия за средногодишната нетна миграция:Казва се Преброени!Българите в чужбина са 1,1млн.2001 - 2011/17524 - човека2011 - 2016/4017 - човекаОпорките издишатНещо опроките
  • #6
    13 rate up comment 11 rate down comment
    Един там ( преди 6 години )
    Време беше и русначетата да напраат що-годе читав (като характеристики)съвременен матор. Просто няма как да правиш над стометрови атомни подводници с двайсе ядрени ракети, дето летят на 10000 км., а де не можеш да подредиш четири или колкото си пожелаеш бутала в един двигател.Инак.Големия матор, също си е техен, а не на Мерцедес.
  • #5
    12 rate up comment 4 rate down comment
    Ммм ( преди 6 години )
    Ами поне на 2 години са им,но и не ги заслужават защото доведоха народа до това да бяга от родината си.
  • #4
    3 rate up comment 11 rate down comment
    do Ммм ( преди 6 години )
    Покажи ми един български политик с новата S класа
  • #3
    25 rate up comment 13 rate down comment
    Ммм ( преди 6 години )
    И къде прочети Мерцедесзащото аз чета съвместно с Порше инжинеринг, което е различно.Що се отнася до пъченето ми да ще се пъчи все пак е президент на най-великата християнска държава и пари за пенсии имат руснаците,ти виж нашите, че се пъчат с нови S класи и М модели а народа гладен и то този който е останал,че то се стопяваме по-бързо от снега на вън. Нека си гледаме нашата кошарка, ане да надничаме в чужди световни кошари пък и да им даваме акъл.
  • #2
    11 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    В това време парите за пенсии свършихаааа !Обаче за разработка на таралясници, с които Путин да се пъчи пред света пари има.klata majka rysia
  • #1
    11 rate up comment 15 rate down comment
    Mercedes ( преди 6 години )
    Пак краден двигател от Мерцедес