IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нов руски турбомотор: 2,2 литра обем и 245 коня мощност

Двигателят ще бъде поставен на част от моделите от проекта „Кортеж”

Нов руски турбомотор: 2,2 литра обем и 245 коня мощност

Централният научно-изследователски автомобилен институт (НАМИ) разкри характеристиките на нов 4-цилиндров двигател, който ще бъде използван за част от автомобилите от проекта „Кортеж”. Те са предназначени за руския елит, но ще бъдат пуснати и в масово производство.

Нов руски турбомотор: 2,2 литра обем и 245 коня мощност

Обемът на редовия турбомотор е 2,2 литра, като мощността му е 245 к.с., а максималният въртящ момент е 380 Нм. Очаква се агрегатът да работи в комбинация с 9-степенна автоматична скоростна кутия. На по-късен етап ще се появи и атмосферна версия на същия двигател.

Освен него в гамата мотори за „Кортеж” ще влязат още V8 агрегат, развиващ 650 к.с. Той е разработен от руснаците съвместно с компанията Porsche Engineering. Ще има и 12-цилиндров двигател с 4 турбини, разполагащ с 850 к.с. и 1320 Нм.

Най-мощният агрегат е предназначен за новата лимузина, предназначена за президента на Русия. Останалите двигатели ще бъдат поставяни на седан, кросоувър и миниван, които ще превозват спомагателните служби.

Нов руски турбомотор: 2,2 литра обем и 245 коня мощност

Първите коли вече са доставени на службата за охрана, които ги тества усилено и търси евентуални дефекти и проблеми. Премиерата на автомобилите ще се състои по време на встъпването на длъжност на новия руски президент през пролетта.

Снимки: Instagram

0 от 500
  • #19
    6 rate up comment 8 rate down comment
    От чужбина ( преди 6 години )
    РУснаците НИЩО НЕ ПРАВЯТ.....сега са поканили "ФАШИСТИТЕ"от порше!! нали бяха лоши германците ,бе!??
  • #18
    14 rate up comment 6 rate down comment
    1 ( преди 6 години )
    Да направиш ракета да лети 11 000 км. се изисква много акъл и да падне на няколко метра от целта.Правенето на двигател за кола не ги интересува, той не може да пази природните богатства на страната, а не че не могат, но много хора не вникват в това.
  • #17
    21 rate up comment 8 rate down comment
    JDM_Mercedes ( преди 6 години )
    Руснаците правят кораби, подводници, самолети (бойни, товарни и пътнически), танкве, ракети с ядрени бойни глави, космически кораби, сателити, над 50% от атомните реактори в света са руски, Русия е най-големият производител атомно гориво и пионер в обработката му. Според повечето тук, ако решат, дали няма да могат направят читави двигатели с вътрешно горене, и нормални автомобили ? Тук не става въпрос за русофилство, а за трезво мислене.
  • #16
    2 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Руско ДВГ ? Не, мерси !
  • #15
    7 rate up comment 5 rate down comment
    Бацката ( преди 6 години )
    Защо нов? Да не би да има стар? Или искат да кажат нов щото последните 70 години не са правили друг
  • #14
    12 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    На тоя със суветските камиони искам да каза, че тези съветски камиони са копия на американски камиони.
  • #13
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Абе, Ммм знаеш ли къде се намира най-голямата джамия в Европа ?
  • #12
    12 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Тоя кортеж го сънуват вече 10г. Съдбата му ще е като на Чайките. Много шум за нищо и после ще се върнат на добрия стар Мерцедес. То като копираш работата не е същата.
  • #11
    10 rate up comment 9 rate down comment
    Пабло Ескобар ( преди 6 години )
    ''Освен него в гамата мотори за Кортеж ще влязат още V8 агрегат, развиващ 650 к.с. Той е разработен от руснаците съвместно с компанията Porsche Engineering. Ще има и 12-цилиндров двигател с 4 турбини, разполагащ с 850 к.с. и 1320 Нм.'' Демек, моторите са на Порше, парите от московците. Искам да чуя за един руски продукт наложен на пазара, без Калашников моля !
  • #10
    19 rate up comment 13 rate down comment
    .. ( преди 6 години )
    Не знам какви двигатели са правили едно време, но и до момента в някои държави карат съветски камиони на възраст 50+.Ремонтират ги с подръчни матереали, щото резервни части нямат. Как се движат тези "возила" никой не може да каже. Но е факт, движат се.При западняка е друго, търси се финес, дизайн... а *** строши ли се един път оправия няма.