IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen спира Jetta за Европа

Компанията инвестира 3.3 млрд. долара, за да увеличи пазарния си дял в САЩ

Volkswagen спира Jetta за Европа

Volkswagen повече няма да предлага своя седан Jetta на европейските пазари, съобщиха от компанията при премиерата на седмото поколение на модела. Тя се състоя на откритото през уикенда автомобилно изложение в Детройт.

Volkswagen спира Jetta за Европа

Седанът Jetta от доста години се произвежда в Мексико и е насочен главно за северноамериканските пазари. В Европа, където на почит са хечбек моделите, Jetta се продава много слабо. Изключението са няколко източноевропейски пазара, включително България, където седаните са традиционно популярни.

От VW обаче са категорични, че седмата генерация на модела изобщо няма да се произвежда в европейска версия. През миналата година Volkswagen е продал 115 000 бройки от Jetta в САЩ, докато в Европа сделките са за едва 5368 автомобила (данни на JATO Dynamics).

Междувременно шефът на марката VW Херберт Дийс обяви в Детройт, че планира да инвестира 3.3 милиарда долара в следващите три години, за да разшири присъствието си на щатския пазар. В момента водещият световен производител на автомобили има едва около 2 на сто пазарен дял в САЩ.

Volkswagen спира Jetta за Европа
Този път искаме да го направим както трябва, обяви Херберт Дийс

"Най-после искаме да го направим като хората", обяви Дийс при премиерата на Jetta. "През миналата година успяхме значително да намалим загубите си в Северна Америка".

По-голямата част от средставата ще бъдат вложени в нови модели, най-вече кросоувъри, проектирани основно с мисъл за американския пазар. Целта е пазарният дял на марката VW да постигне поне 5 на сто, а от 2020 американските операции на компанията да излязат на печалба. VW от години е на загуба в САЩ, до голяма степен и заради неизгодните валутни курсове.

 

Тагове: volkswagen jetta
0 от 500
  • #8
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    При положение, че е с няколко хилядарки по-евтина от Пасат и на една цена с Тигуан, нормално е да я спират за Европа...
  • #7
    11 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Тъкмо щях да кажа, че този модел ми харесва противно на мнението ми за VW и то не за друго, а защото би трябвало да е на ниска цена от порядъка на шкода.Тия па взеха, че го спряха. Еми така е и с файтона, който е може би най-добрия автомобил правен от VW, ама с много слаби продажби. При VW явно хубавото не се продава, а гадното върви, като топъл хляб. Така са свикнали клиентите си явно :D
  • #6
    5 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    За класа при фолксваген и при този дизайн ширпотреба не трябва да се говори.
  • #5
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Не е зле, но концепта дето изкараха преди 1-2 месеца беше далеч по-класно изглеждащ.
  • #4
    14 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Тия за дизайнери чували ли са,прекопирали са фиат типо с предница на новата хонда. И защо моделите им са толкова безлични и скучни.Как да платиш кола,която още като нова изглежда като стар модел.Верно че я продават евтино в Щатите,но е като стар модел.
  • #3
    10 rate up comment 6 rate down comment
    none ( преди 6 години )
    Хубаво е че са оптимисти, щото аз не съм. В Европа им минава номера с "екстрите" и обявяват цена за гол модел, на който ако сложиш задължителните опции от статията от преди няколко дни и си поне 30% нагоре с цената. Другият цирк е че като ти правят отстъпка, тя е само на базовата цена без екстрите, които са на тройни цени. В САЩ няма как да изтръскат клиентите си толкова елементарно, и ще трябва да сложат прилични екстри на колата, която ще излезе на цената на Тойота Камри или Хонда Сивик ;))
  • #2
    13 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Най-после!
  • #1
    18 rate up comment 12 rate down comment
    .. ( преди 6 години )
    А останалите модели кога? :)