IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen отново е най-големият производител в света

Германците изпревариха Toyota с около 350 000 продажби за 2017 г.

Volkswagen отново е най-големият производител в света

Групата Volkswagen е най-големият автомобилен производител в света за 2017 г., като изреварва Toyota. Общият обем на продажбите на марките, влизащи в концерна, е 10,7 млн. срещу 10,35 млн. за японците, съобщава Bild am Sonntag.

Volkswagen отново е най-големият производител в света

Най-добрите показатели през 2017 г. отчитат марките Audi и Porsche, а значитено се увеличават резултатите на Volkswagen на пазара в Китай. За миналата година групата записва най-голямата печалба в историята си – 220 млрд. евро, като подобрява рекорда си от 2016 г., който беше 217 млрд.

Компанията Volkswagen също отчита рекордно постижение, като през миналата година е произвела над 6 млн. автомобили. В момента компанията сглобява 60 модела, като най-популярните са Golf, Passat, Polo, Jetta и представеният само в Китай модел Santana.

През 2016 г. концернът също беше преди Toyota – 10,31 млн. продажби срещу 10,17 млн. На германците не им попречи дори скандалът с манипулираните двигатели, станал известен като „дизелгейт”.

Предстои и третият сериозен претендент за първото място – групата Renault-Nissan, да обяви продажбите си да 2017 г. Алиансът дори бе начело в средата на годината, но проблемите със заводите на Nissan през октомври, довели до спиране на производството, явно са се отразили на резултатите.

Снимка: Volkswagen

Тагове: volkswagen group
0 от 500
  • #25
    11 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Тя и тоалетната хартия се продава по много..
  • #24
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Радев ( преди 6 години )
    220 млрд. печалба? Че това е повече от Apple, Microsoft, Google и Amazon взети накуп.
  • #23
    12 rate up comment 13 rate down comment
    Bmw435icc,X3G01 ( преди 6 години )
    GERMANY UBER ALLES
  • #22
    17 rate up comment 3 rate down comment
    до Владо ( преди 6 години )
    ..."Групата Volkswagen е най-големият автомобилен производител в света за 2017 г., като изреварва Toyota. Общият обем на ПРОДАЖБИТЕ на марките, влизащи в концерна, е 10,7 млн. срещу 10,35 млн. за японците,"...Владо,ти,какво четеш!? Или просто така,да кажеш нещо...
  • #21
    15 rate up comment 20 rate down comment
    Владо ( преди 6 години )
    Възможно е VAG групата да е произвела повече бройки, но се съмнявам да е продала повече.При Toyota се гледа това - крайно получен от клиента автомобил се води "произведен", а не чакащи по паркинги, и пътуващи по кораби коли.А и основният външен пазар на VAG е Китай, който скоро ще се наводни основно от собствено производство, и съответно ще се свие.Интересни времена ни чакат.А Toyota никой от бранша няма пари да и купи логото, камо ли самата корпорация.
  • #20
    17 rate up comment 16 rate down comment
    Ориз в кимоното ( преди 6 години )
    Клети ми жълтурчета
  • #19
    10 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Днес е празник за Ваг феновете. Като ви раздадат дивидентите от печалбата да не забравите да почерпите ;) Че както се радвате на тая новина предполагам сте крупни акцонери във ВАГ групата :Р
  • #18
    23 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Журналята пак са правили свободни преводи. Не печалбата е 220 млрд., а приходите. Ако беше печалбата, щеше да излезе, че са спечелили близо 37 000 евро от всеки продаден автомобил.
  • #17
    12 rate up comment 13 rate down comment
    те ( преди 6 години )
    Те японските бангии приключиха, едните ше работят на кравешка тор,други на метан трети на водо-там незнам си кво а останалите с динамото и пеDалете врътиии...долния байко..като намаш пари за нова взимаш малко карана..има предостатъчно оферти.Аз па викам че крилатата лъжа на японките свърши.Даааййй газ 8500 оборота и 100 бм торк хахха
  • #16
    15 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Това са колите на 10-те марки под шапката на ВАГ. Хайде пребройте само колите на марката ФВ да видите колко са. С 10 марки е лесно, ама нека да броим всяка поотделно. Нали нямат нищо общо помежду си според болният фен на марката във форума. Значи, когато ще броим продажбите всички са едно и броим заедно, а когато става на въпрос, че продават бюджетни к0чини на цената на премиуми с различна опаковка и марка са различни. Кое е вярното ВАГи? Едни и същи ли са или различни?