IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen отново е най-големият производител в света

Германците изпревариха Toyota с около 350 000 продажби за 2017 г.

Volkswagen отново е най-големият производител в света

Групата Volkswagen е най-големият автомобилен производител в света за 2017 г., като изреварва Toyota. Общият обем на продажбите на марките, влизащи в концерна, е 10,7 млн. срещу 10,35 млн. за японците, съобщава Bild am Sonntag.

Volkswagen отново е най-големият производител в света

Най-добрите показатели през 2017 г. отчитат марките Audi и Porsche, а значитено се увеличават резултатите на Volkswagen на пазара в Китай. За миналата година групата записва най-голямата печалба в историята си – 220 млрд. евро, като подобрява рекорда си от 2016 г., който беше 217 млрд.

Компанията Volkswagen също отчита рекордно постижение, като през миналата година е произвела над 6 млн. автомобили. В момента компанията сглобява 60 модела, като най-популярните са Golf, Passat, Polo, Jetta и представеният само в Китай модел Santana.

През 2016 г. концернът също беше преди Toyota – 10,31 млн. продажби срещу 10,17 млн. На германците не им попречи дори скандалът с манипулираните двигатели, станал известен като „дизелгейт”.

Предстои и третият сериозен претендент за първото място – групата Renault-Nissan, да обяви продажбите си да 2017 г. Алиансът дори бе начело в средата на годината, но проблемите със заводите на Nissan през октомври, довели до спиране на производството, явно са се отразили на резултатите.

Снимка: Volkswagen

Тагове: volkswagen group
0 от 500
  • #35
    7 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    "Групата слага по-добър интериор и дере по 100 кожи после. Това е истината. " Ала бала, по-добър интерир друг път, старовремски да, но не по-добър. Всичките интериори на Фолксваген не са мръднали от 90-те години.Същата коцепция. А и най-важносто за един автомобил е да бъде здрав,тоест да бъде японски,да има модерен дизайн и интериор,тоест отново да бъде японски или корейски,а защо не и френски и италиански, но те само за дизайна.
  • #34
    9 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Хонда за 60 000 лева е кеф,спортен дизайн,спортни мотори,спортно поведение на пътя,здрави мотори,нищо общо с фолксвагена марката за дядовци.
  • #33
    6 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    "Въпроса е следния - кога най-големите (VW), ще купят бангиите (Тойота) и ще ги накарат отново да произвеждат оризззз.ахахахахах " Както казах тъпичък си. Фолксваген не са най-големите,въпреки че продават 300 000 коли повече,и то заради непретенциозния пазар в Китай. Тойота е,била е и остава най-мощната и най-скъпата автомобилна компания в света,та ако някой някого може да купи това е Тойота Фолксваген и да ги накара да увеличат производството на вурстове и кетчуп,а не да продават фалшиви коли
  • #32
    12 rate up comment 10 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 6 години )
    OICA е единтвената организация която може официално да брои продажбите на концерните които членуват в нея. Според OICA до 2016 включително ВАГ никога не са били най-голям производител (в гугъл търете OICA 2016 World-Ranking-of-Manufacturers.pdf). За 2017 официални данни няма, но е доста вероятно историята от 2016 да се повтори. Това са фактите, вагонетки, всичко друго са многократно повтаряни лъжи и манипулации, за празноглавци, от любимия ви концерн.
  • #31
    9 rate up comment 6 rate down comment
    само ( преди 6 години )
    Само толкова ли можете, фенчета на хейта.Вие дори не сте фенове на японските канчета.Жалка пародия хаха, Що *** за 60 бона не е ли срамотия... лиген с барплот.ххахаха.
  • #30
    10 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Да дадеш 60 000 лева за пенсионерски грозен Пасат е все едно да си купиш фабрика на 9-ти септември,толкова си умен.
  • #29
    6 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Аз знам,че фолксваген произвеждат вурстове и се справят добре в готварския бизнес,за автомобили има Тойота.Фоксваген цял свят ги знае,че продават коли с фалшиви двигатели.
  • #28
    6 rate up comment 5 rate down comment
    до оня ( преди 6 години )
    ..отдолу..не бе..ние сме нормални ползватели на колите си които на всичкото отгоре ги харесваме. А тука има един дето е на дотации от ***,Тоюта и прочее фабрики за консерви, него го дири за акациите..ама като им гледам продажбите май ше секнат приходите от продажнба на канчета.
  • #27
    12 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    "Това са колите на 10-те марки под шапката на ВАГ."И какво от това? Нали марките са на концерна? Да не си им ги купил ти?Айде по спокойно...жълтурите са пак у лево
  • #26
    8 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    "Пасата по 60 000. Как ще си ги позволя се питам?" Емии, той отпреди 10-15г си е толкова... Моя беше за 53-54к преди 9г. Сега дори са с повече екстри и оборудване за същите пари...А как ще си го позволиш, знам ли...