IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla Model 3 постави нов рекорд за електромобил

Лифтбекът измина 4603 км за 50 часа и 16 минути

Tesla Model 3 постави нов рекорд за електромобил

Редакторът на изданието The Drive Алекс Рой и един от първите собственици на Tesla Model 3 поставиха нов рекорд за електромобила. Те преминаха от Западното до Източното крайбрежие на САЩ по машрута на състезанието „Cannonball Run” за 50 часа, 16 минути и 23 секунди, съобщава The Drive.

Tesla Model 3 постави нов рекорд за електромобил

Предишният рекорд отново по трасето с дължина 4603 км беше поставен през октомври 2017 г., когато оранжев лифтбек Model 3 измина разстоянието за 51 часа и 17 минути. До този момент най-доброто време беше постигнато от Tesla Model S 85D – през лятото на 2015 г. Джодан Харт и Брадли Д’Сузе записаха 51 часа и 47 минути.

Отбелязва се, че средната скорост на електромобила при поставянето на новия рекорд е 91,57 км/ч. Разходите за зареждане на машината за прехода са 100,95 долара, като през по-голяма част от пътуването времето е било студено.

Tesla Model 3 постави нов рекорд за електромобил

За Алекс Рой това не е първо рекордно постижение. През октомври 2015 г. той премина със седана Tesla Model S с включен автопилот разстоянието от Лос Анжелис до Ню Йорк (4810 км) за 57 часа и 48 минути.

Снимки: The Drive

Тагове: tesla model 3
0 от 500
  • #15
    4 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    А най добрия германски електромобил успя да премине разстоянието за 5 дни благодарение на скрита нафтова печка топлеща батерията
  • #14
    7 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    до none, много ти е крива сметката. Я сега сложи и 500 лева месечно каско на теслата и продължавай да смяташ, колко е евтино да имаш тесла.
  • #13
    13 rate up comment 8 rate down comment
    none ( преди 6 години )
    Е да. Явно затова г-н Форд някога е направил първият масов автомобил в САЩ а не в БГ, щото тук *** щеше надлежно да му обясни как неговият кон тича по-бързо и харчи по-малко от автомобила му. Къде е на *** коня сега? Що не си купите един да го яздите вместо кола? Извадете си главите от пясъка. 21-ви век сме и ако изключим Рено-Нисан, останалите представители на европейката автомобилна промишленост са 10 години назад с тенденциите на електрификация и 5 години назад с автономното управление ..
  • #12
    6 rate up comment 2 rate down comment
    ето така се прави! ( преди 6 години )
    За 9 дни Цитлоу и колегите му Мариус Биела и Сам Роуч преминаха през Зимбабве, Замбия, Танзания, Кения, Етиопия, Судан, Египет, Израел, Йордания, Турция, България, Сърбия, Унгария, Словения, Словакия, Чехия, Германия, Дания, Швеция и Норвегия.
  • #11
    7 rate up comment 2 rate down comment
    недостижимо ! ( преди 6 години )
    Екипажът на германския авантюрист Райнер Цитлоу дори намали предварително планираното време с 20 часа. Пробегът Cape to Cape 2.0 с дължина 19 000 км стартира от Кейп Агулас (ЮАР) на 11 септември и финишира на 20 септември в Нордкап (Норвегия
  • #10
    7 rate up comment 2 rate down comment
    безкрайно далеч! ( преди 6 години )
    Всъдеходът VW Touareg, оборудван с 3,0-литров дизелов мотор, записа нов световен рекорд, след като за 9 дни, 4 часа и 8 минути успя да преодолее разстоянието от Южна Африка до Норвегия, съобщиха от компанията.
  • #9
    7 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Надувате ли балона, надувайте надувайте. :)
  • #8
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Не само това, но на бай Гошо дъртия Пасат струва 500 лева, а на запад се подарява без пари. В България вече всеки ром живеещ от социални помощи и дребни кражби може да си позволи автомобил, така че да ни се представя, че теслите за по 50000 евро са щели да бъдат много по-евтини е просто нелепо...
  • #7
    5 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Бай Гошо с дъртия Пасат на метан, набор около 93та, минаваше около 500 км за 21 лвНататък смятай сам...Та има достатъчно на брой коли изминаващи 4600 км, дори и по евтино, но за това по бързо
  • #6
    13 rate up comment 7 rate down comment
    none ( преди 6 години )
    4600 км. за 100 $ и коли които изминават по 10 МЛН. КМ без ремонти на задвижването. Ето за това говорим. Бъдещето е на електромобилите и на слънчевите панели. И да Тесла може и да не печели но именно тя беше бялата лястовица, която поведе електрификацията. Традиционните производители ги устройваше да продължат да ни продават ДВГ още 100 години. Всички печелеха от ситуацията освен потребителите естествено. Никой от тях не печели от разход 2 лв./100 км и пробег от 10 МЛН. КМ.