IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla отчете рекордни продажби за 2017 г.

Компанията за първи път постигна над 100 000 доставки до клиенти за 12 месеца

Tesla отчете рекордни продажби за 2017 г.

Компанията Tesla публикува отчета за своята дейност за последното тримесечие, както и за цялата 2017 г. В него се съобщава, че за първи път в историята си автомобилният производител е успял за предаде на клиентите си повече от 100 000 коли за 12 месеца от една година.

Tesla отчете рекордни продажби за 2017 г.

Общият брой продажби, записани от компанията през 2017 г., е 101 312 електромобила Model S и Model X, което е с 33% повече от 2016 г. В отчета не фигурира Model 3, от който компанията през последното тримесечие е доставила 1550 бройки на купувачите.

Tesla отчете рекордни продажби за 2017 г.

От Tesla отбелязват, че през октомври, ноември и декември са продадени 2520 Model S и Model X. Отделно от тях има и завършени сделки за 860 бройки от Model 3, но те ще влязат в отчета за първото тримесечие на 2018 г., тъй като колите още не са предадени на техните нови собственици.

Tesla отчете рекордни продажби за 2017 г.

През 2017 г. компанията представи няколко нови модела. Това са новото поколение на Roadster, както и електрическият камион Semi, чието производство ще стартира през 2019 г., но за него са получени над 1500 поръчки.

Снимки: Tesla

 

Тагове: tesla model x model s model 3
0 от 500
  • #28
    2 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Stiker четеш *** не разбираш а? Нормално е... Минти, само софтуера на АдБлу за дизеларките е значително по-сложен от цялата електричарка на Св. МъскИ още от догодина идват преките конглокенти с реално производство на тесляка, та направо почвай да му градиш надгробната плоча ;)
  • #27
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Striker ( преди 6 години )
    Минтирит, остави го момчето. Той споменава в едно изречение ВАГ-инал и технологии,че и гений! Бхахахахах! Имай милост към вагаджийте:)))
  • #26
    8 rate up comment 1 rate down comment
    пена ( преди 6 години )
    "Алоууу анонимния още преди 6 месеца производството на 3 трябваше да е 5000 на седмица ва, а сега сте доволни, на 1000?! "Хаха, яко как точно хейтърите дават най-много зор на Мъск да прозивежда повече бройки :-)
  • #25
    3 rate up comment 8 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 6 години )
    абе пичове цъкнете по едно никче, да може да се обръща човек към вас... За анонимния през 2 поста надолу... баце не че нещо ама в един Мерцедес, БМВ, Ауди а даже и Опел или ФауВе (които по моему са най-скапаната марка) има много повече технически гений отколкото в електрическата кошница на Мъск!!! Илончо нищо не е обърнал - обърнаха го куп иди0тизиpaни еко-терористи, с политическо лоби - той само ползва та намаза няколко милиарда но е достатъчно *** да ги избрули на загуба ;)
  • #24
    9 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Еми да там няма баба Меркел да им набие няколко стотици милиона за разработка на нова платформа или модел ... така да отклони пак няколко стотици милиона за субсидии. Затова мъск си кара по модела, от който в момента всички печелят. Та същите тези истрелват най-много совалки и ракети в космоса в световен мащаб. Тука някви неандерталци с гоуф-ове ги сравняват с соцваген, които вместо да си направят нормален отдел за разработки, са си назначили един куп ПР ***, които по цял ден лъжат и мажат.
  • #23
    14 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Тия надишалите се със сажди вагонетки пак са включили пръскачката на лицето си.То бива да сте завистливи и да ви е яд, че карате таралясници ама вашето минава всякакви граници.Като не ви харесва тесла си драскайте във вашите статии. Факт е че тоя човек обърна с краката нагоре автомобилния свят и акциите му растят главоломно, а акционерите печелят много повече от борсовата стойност на компанията отколкото са загубите на компанията. Колите са им мноого над немските кашони.
  • #22
    2 rate up comment 7 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 6 години )
    carpe_diemНе ги мислим споко :) Въпросът е, че Модел 3 ще излезе на печалба при около 500 хил бройки, така е замислен, демек и тая година, а и другата ще продължава да трупа загуби от всяка продадена бройка. Другото е, че след навлизането на 3ката се очаква спад в търсенето на S и Х щото са скъпи почти навсякъде ги режат от субсидии и щото са порядъжно безсмислени като концепция за Еко автомобил. Та нещата не са баш такива, каквито им се иска на някои хора :)
  • #21
    4 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Това дали са на загуба или не го пише в баланса. Както вече казах, ако продаваш 20 доларови банкноти за 15 долара ще имаш голям оборот, но и големи загуби. Бизнес модела на тесла е същия. Тази компания която е вече на 14 почти 15 години в историята си не е била на печалба, да не говорим колко пари отмъкна от данъкоплатците по времето на Обама, ама сега времената се промениха.
  • #20
    13 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Да съгласен съм на загуба продават затова базовия Model S от 60КВТ батерия стана 75КВТ а електромоторите 2 от 1 както и увеличиха производството няколко пъти пуснаха 2 нови модела влагат заедно с Панасоник милиарди в Гигафабрика и имат най-голямата мрежа за зареждане за повечко загуба не че нещо прави сте много "логично" мислите
  • #19
    10 rate up comment 2 rate down comment
    carpe_diem ( преди 6 години )
    И бърз урок по правопис:Някой човекНякои хораНе е сложно, ама на, нищим тука автомобилната индустрия, а не знаем да си обършем *** и да си напишем името...