IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla отчете рекордни продажби за 2017 г.

Компанията за първи път постигна над 100 000 доставки до клиенти за 12 месеца

Tesla отчете рекордни продажби за 2017 г.

Компанията Tesla публикува отчета за своята дейност за последното тримесечие, както и за цялата 2017 г. В него се съобщава, че за първи път в историята си автомобилният производител е успял за предаде на клиентите си повече от 100 000 коли за 12 месеца от една година.

Tesla отчете рекордни продажби за 2017 г.

Общият брой продажби, записани от компанията през 2017 г., е 101 312 електромобила Model S и Model X, което е с 33% повече от 2016 г. В отчета не фигурира Model 3, от който компанията през последното тримесечие е доставила 1550 бройки на купувачите.

Tesla отчете рекордни продажби за 2017 г.

От Tesla отбелязват, че през октомври, ноември и декември са продадени 2520 Model S и Model X. Отделно от тях има и завършени сделки за 860 бройки от Model 3, но те ще влязат в отчета за първото тримесечие на 2018 г., тъй като колите още не са предадени на техните нови собственици.

Tesla отчете рекордни продажби за 2017 г.

През 2017 г. компанията представи няколко нови модела. Това са новото поколение на Roadster, както и електрическият камион Semi, чието производство ще стартира през 2019 г., но за него са получени над 1500 поръчки.

Снимки: Tesla

 

Тагове: tesla model x model s model 3
0 от 500
  • #38
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Илончо скоро ще напусне тесла, защото има "по-важни" дела пращането на хора на марс. Това просто разбира се е само за шоу, а иначе реалната причина е скорошният фалит на Тесла и това, че той ще си продаде акциите преди балона да се спука. Сега ако продава трябва да го обяви публично и няма как да го направи докато е шеф на Тесла. Затова очаквайте скоро време да обави че напуска Тесла, това е сигурен знак че фалита е много близо.
  • #37
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 6 години )
    Връщам си думите назад! Всъщност Илончо нищо не е обърнал, нещо се обърна у хората - взе да им втръсва да виждат какво дишат, да купуват мазут на адски солените цени и да трябва да сменят масла, ремъци, филтри и свещи непрекъснато. Явно идва новото време просто и на всички им идва акъла в главата малко по малко, включително и на мене!Тва като вица за математичката:Абее колко *** моите ученици - 3 пъти им обяснявам теоремата, накрая аз я разбрах, а тея нищо не вдяват!
  • #36
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Абе реално печалба можеха да имат и през 2013 с 22К продажби ако не инвестират в производство,нови модели и разработки но това нямаше да е от полза за електромобилите като цяло
  • #35
    0 rate up comment 5 rate down comment
    бъчваря ( преди 6 години )
    Бе то 80 000 долара цена на автомобил, ама реално трябват не 100 000, а поне милион продажби на година, за да има някаква печалба. Тесла от десетина години са на загуба и не му се вижда края. Затова и реват за глобалното затопляне, ама тръмп им сипа преди седмица. Смешници.
  • #34
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    "Филтъра на купето на тесла x има много повече технология от един скапан тди с ледове( шанАУДИ)"100% истина - Мъск каза че се налага да се ползва такъв филтър, когато собственика на Тесла шофира зад автомобил на ВАГ..
  • #33
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Bul_gar ( преди 6 години )
    Теглите кредит, за да разработите някое заведение щото в бг е вървежен бизнес.Дали ще сте още на втория ден на печалба?Много хора теглят кредити за бизнеса си и не очакват следващите 5 години да са на печалба.Кои са най-новите автомобилни производители продавали 100 000 коли годишно на средна цена над 80000$?Трудно ще ви оставят да пробивате в автомобилния сектор.Може след 8-9 години да си взема нов електромобил от европейски производител, но ще е благодарение на Тесла!
  • #32
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    И на коча ъдете се клатят ама не падат.Който чака Тесла да фалира значи чака САЩ да фаилират. Не че е невъзможно, ама много вече чакаха...
  • #31
    10 rate up comment 2 rate down comment
    поназнайващ ( преди 6 години )
    И Епъл беше почти фалирал по едно време пък сега е най-скъпата компания. Тесла върви по същия път и след 10 години ще бъде едно от десетте най-големи компании. Имат пари и акционери които могат да си позволят големи разходи и няма да допуснат фалит на Тесла. Целта на Тесла е дългосрочна, а не моментна печалба
  • #30
    11 rate up comment 2 rate down comment
    ЦЦЦЦЦ ( преди 6 години )
    Днес като се прибирах от работа с електромобила наблюдавах движещите се пред мен ... Пушеха , пушеха ... почувствах се като непушач в кръчма с пушачи ... Май е време за забрани и по шосетата не само по кръчмите .. щото пушачите са нагли и от говорене не разбират .
  • #29
    11 rate up comment 2 rate down comment
    Alex ( преди 6 години )
    Е как може така да се плюе по нещо което не сте карали/опитвали. Нито сте си купили Е-Голф нито Тесла. Аз също не съм, но ИлЪн Мъск определено даде старт на нещо интересно и голямо, което ще доведе ново мислене в индустрията. Дали печели или губи няма значение, VW все още не е платило милярдите в USA, та ще видим догодина каква ще им е хавата. Но и това не е важно. Важното е да си мечтател и да не спираш да мисли за бъдещото на човечеството. И е срамота, че в БГ винаги се търси черното.