IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Разкриха цените за Европа на новия Nissan Leaf

В Германия електрическият хечбек стартира от 31 950 евро

Разкриха цените за Европа на новия Nissan Leaf

Електрическият хечбек Nissan Leaf се продава в Япония от октомври, а на пазара в САЩ ще стъпи през януари. Месец по-късно стартират и продажбите в Европа, като вече са ясни и цените на електрическия хечбек.

Разкриха цените за Европа на новия Nissan Leaf

Във Великобритания, където се произвежда Leaf (в завода в Съндърланд), моделът стартира от 21 990 паунда, като в тази сума е включена отстъпката от 4500 паунда, предоставяна от властите за покупка на автомобил с нулеви вредни емисии. За Германия цените започват от 31 950 евро.

Разкриха цените за Европа на новия Nissan Leaf

До момента европейските клиенти на Nissan са направи повече от 10 000 поръчки за електрическия хечбек. Това е най-успешният модел на ток в света, след като от излизането на първото му поколение на пазара до момента от него са продадени над 293 000 единици.

Разкриха цените за Европа на новия Nissan Leaf

Новият Nissan Leaf получи променен дизайн, както и електромотор с повишена с 40 к.с. мощност. Сега агрегатът на хечбека развива 147 к.с. и 270 Нм въртящ момент. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 8 секунди, а пробегът с едно зареждане е 378 км по цикъла на NDEC. Капацитетът на батерията е 40 кВт/ч, като 80% от нея се пълни за 40 минути.

Снимки: Nissan

Тагове: nissan leaf
0 от 500
  • #5
    23 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Погледнах брошурата на колата в Германия и съм впечатлен. Натъпкана е с екстри. Немска кола дизел със същата екстри отива на почти същата цена, че дори и повече. Ускорение 8 сек, багажник 435 л., отличен пробег, 40 кВт батерия, която се зарежда за 40 мин на 80%, 8 г и 160 000 км гаранция и още и още. Можеш да подаваш ток също. Отидеш на място, където няма ток и вече имаш. Или спрат тока у вас, пущаш кабела и имаш ток къщи. Супер е!
  • #4
    19 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Сложете това технологично бижу до е-Гоуф и ще разберете кой на какво ниво е в развитието си! На една цената и двете, но Гоуфа е с доста по-малък пробег и показатели. Също така Нисана е по-голям от немската бангия, която заради батериите е практически без багажник. Те затова Гоуфовете електрички никой не ги купува. Хората ся чували че има такова животно но никой не го е виждал. Всеки вижда само пушеците на нафтовите им печки и нищо повече.
  • #3
    6 rate up comment 0 rate down comment
    До: зо първия ( преди 6 години )
    Цената в Германия е супер. Тази 31 950 евро. Там няма бонуси за електрички. Така, че това е цената чисто без приспадане на държавна субсидия и т.н. До сега горе-долу цената беше същата на първото поколение, но то не ме кефи на външен вид. Надявам се до догодина у нас да въведат държавна субсидия за тези видове возила. Цената у нас на Лефта беше по-ниска от тази в зап.европа. Не мисля, че ще се е променило или в най-лошия случай ще е същата.
  • #2
    9 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    К0медиантите още не са изтрезнели от празниците и това паунди, еврота, левове, долари са все тая. Даже и Англия и Германия са все едно и трудно можеш да намериш разлика между двете, ако им четеш мал0умщините к0медиантски. Иначе да трият мнения много ги бива. Нямат равни в това отношение. А дя си оправят собствените глупости не могат.
  • #1
    23 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Доста по-добре изглежда от първото поколение. Кефи от всякъде. Цената също е супер, както и пробега, който за тази цена на колата е перфектен. Започвам да точа зъби за такова бижу. Вилата ми е на 30 км от града и ще мога да си живея сред природата без да се натоварва бюджетът ми за гориво. Вероятно покупката ще е зо година,защото тази съм запланувал изграждането на фотоволтаична система от 6,25 kW и 2 соларни панела вързани за бойлера и парното. Живот и здраве ще е догодина електричката.