IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Пчелен мед от Porsche? 8 евро за буркан

Компанията подпомага опазването на пчелите в Германия

Пчелен мед от Porsche? 8 евро за буркан

През пролетта на миналата година заводът на Porsche в Лайпциг се сдоби с 25 пчелни кошера. Сега пчелите спят зимен сън, а произведения от тях мед – 400 килограма, се продава в центъра за клиенти на завода. Цената му е 8 евро на буркан.

Пчелен мед от Porsche? 8 евро за буркан

Естествено, кошерите не са близо до производствената линия в Лайпциг, а обитават парцел с площ 132 хектара, разположен точно до тестовото трасе на компанията. А пчелите са само част от богатото разнообразие на видове от флората и фауната, които обитават въпросния парцел, като според последните информации от миналата година, там вече има и прилепи.

Решението на Porsche да се сдобие с тези 25 пчелни колонии е свързано с желанието на компанията да подпомогне съхранението на пчелите като вид в Германия, които опасно са намалели в последните години.

Медът с марка Porsche получи названието Turbienchen, като играта на думи бихме могли да преведем като „турбомед”, което е повече от разбираемо.

Тагове: porsche
0 от 500
  • #6
    7 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Тези произвеждат мед и дават на всеки нов собственик по бурканче.От колите им няма да им стане сладко, поне от меда да е...
  • #5
    12 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Компанияата майка с кетчуп и вурстове се слави, а тези с мед.Направо с мед да ги намажеш горките. То бива, то може, ама такава излагация никъде няма.Били се загрижили за екологията и пчелите, а си бълват тракалниците канцерогенници и тровят не само пчелите, а и хората.Просто няма такова двуличие, като тяхното. Тези наистина са под всякаква критика.
  • #4
    7 rate up comment 12 rate down comment
    112 ( преди 6 години )
    Като не се получава с колите ще се пробват с меда.
  • #3
    3 rate up comment 10 rate down comment
    Кроше ( преди 6 години )
    Лека поправка-за бурканЧЕ 250гр! И не било мед, а възелин!
  • #2
    3 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Специално тия бурканчета на снимката не ми изглеждат големи и 8 евра - не мерси.
  • #1
    5 rate up comment 2 rate down comment
    МЕТАХА ( преди 6 години )
    Добре де , цената му била 8 евро на буркан. Е колко му е грамажа на меда?