IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen удвоява производството на e-Golf

Причината е увеличеното търсене на модела най-вече в Германия

Volkswagen удвоява производството на e-Golf

Гермнският автомобилен концерн Volkswagen обяви, че ще удвои производството на електрическия си модел e-Golf в завода си в Дрезден.

Volkswagen удвоява производството на e-Golf

Причината за подобно решение е увеличеното търсене на модела, въпреки предстоящото излизане новите електрически автомобили на компанията, изградени на специално подготвена за тях платформа. Плановете предвиждат на ден от завода да излизат 70 автомобила вместо сегашните 35. Промяната ще влезе в сила през март 2018 г., като за целта фабриката ще бъде частично преоборудвана, за да може да се справи с увеличеното натоварване.

Смята се, че повишеното търсене на e-Golf се дължи на наскоро въведените държавни стимули за покупка на електромобил, съобщава изданието Electrek. Програмата е част от мерките за ограничаване на дизеловите автомобили, като шофьорите, отказали се от своите стари коли, получават отстъпка за покупката на нов електрически модел.

Сегашната версия на e-Golf се захранва от батерия с мощност 35,8 кВт/ч, което осигурява пробег от близо 300 км с едно зареждане. Цената на модела започва от 30 400 долара.

Снимка: Volkswagen

Тагове: volkswagen e-golf
0 от 500
  • #2
    42 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    За да удвоят производството, трябва китайцете също за удвоят производството на частите за електрическите ВАГенски талиги. И този път вурстовете много да внимават със софтуера! После да не почнат пак с оправданията, че БОШ им го бил написал, те не знаели, инженерчетата тайно от началниците са го внедрили или за по-удобно дя измислят нещо за световната конспирация срещу тях.
  • #1
    57 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Не знаех, че в Германия доларът е паричната им единица. Цялата статия е за Гоуф и Германия, а накрая цената в долари?! Е що така бе к0медианти? Няма ли изтрезнеете поне веднъж и да напишете/препишете нещо, като нормални и адекватни хора? Зная, че тези неща не са ви присъщи, но се опитайте поне веднъж! Днес е последният ви шанс за годината...