IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen удвоява производството на e-Golf

Причината е увеличеното търсене на модела най-вече в Германия

Volkswagen удвоява производството на e-Golf

Гермнският автомобилен концерн Volkswagen обяви, че ще удвои производството на електрическия си модел e-Golf в завода си в Дрезден.

Volkswagen удвоява производството на e-Golf

Причината за подобно решение е увеличеното търсене на модела, въпреки предстоящото излизане новите електрически автомобили на компанията, изградени на специално подготвена за тях платформа. Плановете предвиждат на ден от завода да излизат 70 автомобила вместо сегашните 35. Промяната ще влезе в сила през март 2018 г., като за целта фабриката ще бъде частично преоборудвана, за да може да се справи с увеличеното натоварване.

Смята се, че повишеното търсене на e-Golf се дължи на наскоро въведените държавни стимули за покупка на електромобил, съобщава изданието Electrek. Програмата е част от мерките за ограничаване на дизеловите автомобили, като шофьорите, отказали се от своите стари коли, получават отстъпка за покупката на нов електрически модел.

Сегашната версия на e-Golf се захранва от батерия с мощност 35,8 кВт/ч, което осигурява пробег от близо 300 км с едно зареждане. Цената на модела започва от 30 400 долара.

Снимка: Volkswagen

Тагове: volkswagen e-golf
0 от 500
  • #22
    35 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Хаха, Доше, ама ти верно ли? Препродават си едни и същи, плащат данъци по н-пъти. Най-големите пазари на Е-Голф са Норвегия и Холандия. Вероятно си ги препродават тамошните представителства
  • #21
    41 rate up comment 3 rate down comment
    До Дошо ( преди 6 години )
    А защо тогава увеличават производството, като няма търсене? Казах ти няколко пъти вече ДОШО не е име, а диагноза, която доста ДОШОваци в този форум си самопоставят!
  • #20
    36 rate up comment 4 rate down comment
    Джоди Сливенски ( преди 6 години )
    Дрън дрън ярина Нисан Леаф 2ка е колата момчета и момичета! Вече се предлага в шоурумите на развита Чехия!
  • #19
    38 rate up comment 7 rate down comment
    до: Е-Golf ( преди 6 години )
    Да не си правил тест драйв на някоя друга електричка случайно?Колегата е прав, че тогава за когато говориш в БГ изобщо не е имало Е-Golf.Нещо и характеристиките, които си споменал са много изопачени, ама аре. Поне да беше погледнал официалните преди да дрънкаш простотии!Самите немци са правили тестове на колата и мнението на повечето е, че е трагично. Чети преди да пишеш! Това е някакво китайски менте. Не че останалите им коли не са ментета!
  • #18
    37 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Цените на ВАГенската електричка Гоуф в Германия е 35.900 EUR. Започва от тази сума. Пуснах конфигуратора и за най-необходимите екстри и сумата нарасна на над 40.900 EUR.Извинявайте, но тази посредствена кола с посредствени показатели и пробег на такава цена няма НИКОЙ нормален човек да си е вземе. Пак ще има да си ги препродават представителствата на марката и да помпят продажбите и после да се хвалят с рекордни продажби. Нали помните скандала с еднаквите ВИН-номера на колите им. Сещайте се!
  • #17
    37 rate up comment 5 rate down comment
    до: Е-Golf ( преди 6 години )
    Тествал си ти на баба си шортите. Преди 1 г. нямаше налични Е-Golf в нито един шоурум в БГ. В НИКОЙ! Спри да лъжеш, като дърт швед! Можеше да се поръча без да е видиш на живо. Нямаха такава кола никъде на територията на страната. Казаха ми, че ако искам да е видя да отида до Атина или до Будапеща. На тези 2 места можело да се видят, но за тест драйв ми казаха да се обадя на място, защото можело и да не може понеже бройките били ограничени.
  • #16
    33 rate up comment 7 rate down comment
    бъчваря ( преди 6 години )
    Определено новите купувачи са или зомбирани или непросветени или просто си правят сметката никога да не зареждат от обществени колонки и да карат само в града без експерименти навън. Но по-скоро това са заблудени овце от рекламите. Дет се вика, 90% сме такива.
  • #15
    34 rate up comment 8 rate down comment
    бъчваря ( преди 6 години )
    За пробега Фолксваген споменават в упътването за колата - пробегът може да падне под 200 километра зимата. Иначе 75000 лева цена откъдето и да погледнеш, са си много и за Германия. Освен това ако ти се наложи да зареждаш...Ауто Билд са били обръснати по 12 цента за минута или 70 евро за 5 часа зареждане. Това за талига, де минава 100 километра. Тоест 150 лева на 100 км, ако ти свърши "бендзина"!!!
  • #14
    36 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Хайде давай с плюсовете и минусите!Ти си ВАГи!Действай!
  • #13
    36 rate up comment 10 rate down comment
    до: Е-Golf ( преди 6 години )
    Хайде сега извади пръстите от контакта и се погледни в огледалото ВАГ-иналче! Ще видиш форумният ВАГ-*** с многото имена. Да знаем, че когато не ти е удобно се представяш за фен на други марки и че не караш ВАГ. Много си прозрачен драги!