IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-популярните коли в САЩ за 2017 г.

Убедителен лидер продължава за Ford F-Series

Най-популярните коли в САЩ за 2017 г.

Анализаторите от изданието USA Today проведоха специално изследване, според което бяха определени най-търсените автомобили на американския пазар през 2017 г. (резултатите са за 11 месеца). Публикуваните данни са основани и на информация от агенцията Autodata, като моделите са разделени по сегменти.

Компактни коли

Най-популярните коли в САЩ за 2017 г.

Битката в този клас през цялата година се води от два модела - Toyota Corolla и Honda Civic (на снимката). В крайна сметка Civic успяа да изпревари своя конкурент с 345 800 срещу 290 163 продажби.

Средноразмерни седани

Най-популярните коли в САЩ за 2017 г.

Тук отново борбата е между модели на същите два производителя - Honda Accord и Toyota Camry (на снимката). Първото място в случая обаче е за седана на Toyota - 343 750 срещу 300 540 единици.

Спортни автомобили


Най-популярните коли в САЩ за 2017 г.

За първото място в категорията спорят три модела, които са традиционни за пазара в Щатите - Ford Mustang, Chevrolet Camaro и Dodge Challenger. Въпреки опитите на Chevrolet и Dodge, печели Ford Mustang (на снимката). Неговият резултат е 74 152 продажи. Втори е Chevrolet Camaro с 64 138, а трети Dodge Challenger с 60 029.

Миниванове

Най-популярните коли в САЩ за 2017 г.

В този клас битката е много оспорвана, тъй като се води основно между четири автомобила Dodge Grand Caravan (на снимката), Chrysler Pacifica, Honda Odyssey и Toyota Sienna. Изненадващо за мнозина след 11 месеца лидер е Dodge Grand Caravan (на снимката), от който са продадени 118 573 бройки.

Анализаторите обаче отчитат, че моделът на Dodge печели най-вече заради купуването му от правителствени учереждения, големи фирми и компании за даване на коли под наем. При частните клиенти най-предпочитан е Chrysler Pacifica, чийто резултат е 107 130 бройки. От Toyota Sienna са продадени 102 548, а от Honda Odyssey – 90 433.

Компактни кросоувъри

Най-популярните коли в САЩ за 2017 г.

Битката за най-популярен автомобил в класа отново е между японци - Honda CR-V и Toyota RAV4 (на снимката). В крайна сметка печели Toyota RAV4 с 375 052 срещу 340 912 единици. Далеч назад е третият в класирането – Ford Escape, с 282 043 продажби.

Средноразмерни пикапи


Най-популярните коли в САЩ за 2017 г.

За 11-те месеца на 2017 г. най-търсените автомобили в сегмента са Toyota Tacoma (на снимката) и Chevrolet Colorado. Пикапът на Toyota заема първа позиция със 179 420 продажби, докато резултатът на Colorado е 103 370 единици.

Пълноразмерни пикапи

Най-популярните коли в САЩ за 2017 г.

Тук изненада няма, тъй като именно в този сегмент се намира най-популярният автомобил в САЩ през последните години Ford F-Series (Ford F-150, на снимката). От него са продадени 807 379 бройки, докато резултатът на втория в класирането Chevrolet Silverado е 518 188 единици.

Заб.
Трябва да се отбележи, че засега няма данни за продажбите през първите 11 месеца на пълноразмерните всъдеходи. Очаква се те да бъдат обявени в началото на 2018 г.

Снимки: Прозиводителите
 

0 от 500
  • #5
    7 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Немските талиги у ясно, че там никой не ги бръсне за нищо. Чудя се обаче къде са чи-кия и ****-дай?Нали предните години се бяха засилили много да продават. Вдигнаха цените, направиха новите модели по-скучни и резултатите са налице. Вече хората се отдръпнаха. От много места чувам, че и качеството им вече не е същото, както преди, а гаранцията от 7 г.е пълна измама, за дя ви вземат парите и е ограничена само за определени неща, но пък си длъжен да ходиш само в техни сервизи за да те скубят здраво.
  • #4
    13 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    хАмериканците са най-дебелата нация и им трябват големи пикапи, за да могат да си возят големите з***д.ници и кореми.Сигурно и онези им работи са малки и заради това продължението им трябва да е голям пикап. Колкото е по-малка, толкова колата трябва да е по-голяма. Предполагам с голям пикап се избиват големи комплекси. Иначе изборът им на останалите автомобили е нормален. Хонда и Тойота доминират. Най-добрите, здрави и надеждни. За немските нужници никой не си и помисля.
  • #3
    12 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Общо взето няма изненади. Лидерите да едни и същи само си разменят местата от време на време. Почти както в гАйропата. И тук лидерите са все едни и същи.Докато в хАмерика карат нормални автомобили в гАйропата се карат умрели Гоуфове, Клио, Фиеста, Поло, Корса, Пежо 208...Разлика от небето до земята. В "богатата" гАйропа се карат най-см0таните лагерни колички. Фена на немското дя дойде да обясни що така! Нали уж клиентите тук били разглезени и незнам си кякво.Или пак мантрата,че били практични.
  • #2
    10 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    точно теста на топ гиър на ф150 е мани мани не казвай на никой
  • #1
    7 rate up comment 19 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Добре,че са японците,та да покарат малко краварите и те автомобили,че техните... Както казаха в топ гиър - ф150 е най-скапаният автомобил в света,в цялата история.