IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-популярните коли в САЩ за 2017 г.

Убедителен лидер продължава за Ford F-Series

Най-популярните коли в САЩ за 2017 г.

Анализаторите от изданието USA Today проведоха специално изследване, според което бяха определени най-търсените автомобили на американския пазар през 2017 г. (резултатите са за 11 месеца). Публикуваните данни са основани и на информация от агенцията Autodata, като моделите са разделени по сегменти.

Компактни коли

Най-популярните коли в САЩ за 2017 г.

Битката в този клас през цялата година се води от два модела - Toyota Corolla и Honda Civic (на снимката). В крайна сметка Civic успяа да изпревари своя конкурент с 345 800 срещу 290 163 продажби.

Средноразмерни седани

Най-популярните коли в САЩ за 2017 г.

Тук отново борбата е между модели на същите два производителя - Honda Accord и Toyota Camry (на снимката). Първото място в случая обаче е за седана на Toyota - 343 750 срещу 300 540 единици.

Спортни автомобили


Най-популярните коли в САЩ за 2017 г.

За първото място в категорията спорят три модела, които са традиционни за пазара в Щатите - Ford Mustang, Chevrolet Camaro и Dodge Challenger. Въпреки опитите на Chevrolet и Dodge, печели Ford Mustang (на снимката). Неговият резултат е 74 152 продажи. Втори е Chevrolet Camaro с 64 138, а трети Dodge Challenger с 60 029.

Миниванове

Най-популярните коли в САЩ за 2017 г.

В този клас битката е много оспорвана, тъй като се води основно между четири автомобила Dodge Grand Caravan (на снимката), Chrysler Pacifica, Honda Odyssey и Toyota Sienna. Изненадващо за мнозина след 11 месеца лидер е Dodge Grand Caravan (на снимката), от който са продадени 118 573 бройки.

Анализаторите обаче отчитат, че моделът на Dodge печели най-вече заради купуването му от правителствени учереждения, големи фирми и компании за даване на коли под наем. При частните клиенти най-предпочитан е Chrysler Pacifica, чийто резултат е 107 130 бройки. От Toyota Sienna са продадени 102 548, а от Honda Odyssey – 90 433.

Компактни кросоувъри

Най-популярните коли в САЩ за 2017 г.

Битката за най-популярен автомобил в класа отново е между японци - Honda CR-V и Toyota RAV4 (на снимката). В крайна сметка печели Toyota RAV4 с 375 052 срещу 340 912 единици. Далеч назад е третият в класирането – Ford Escape, с 282 043 продажби.

Средноразмерни пикапи


Най-популярните коли в САЩ за 2017 г.

За 11-те месеца на 2017 г. най-търсените автомобили в сегмента са Toyota Tacoma (на снимката) и Chevrolet Colorado. Пикапът на Toyota заема първа позиция със 179 420 продажби, докато резултатът на Colorado е 103 370 единици.

Пълноразмерни пикапи

Най-популярните коли в САЩ за 2017 г.

Тук изненада няма, тъй като именно в този сегмент се намира най-популярният автомобил в САЩ през последните години Ford F-Series (Ford F-150, на снимката). От него са продадени 807 379 бройки, докато резултатът на втория в класирането Chevrolet Silverado е 518 188 единици.

Заб.
Трябва да се отбележи, че засега няма данни за продажбите през първите 11 месеца на пълноразмерните всъдеходи. Очаква се те да бъдат обявени в началото на 2018 г.

Снимки: Прозиводителите
 

0 от 500
  • #15
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Русия ( преди 6 години )
    Само Хондата и Тойотата са произведени там.
  • #14
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Факт 2 ( преди 6 години )
    Имам един приятел и неговата приятелка на леля му по бащина линия която е братовчедка на един общ познат който познава един от съседният блок който е комшия на долния коментар ми каза че.....само простотия се ръси в този сайт
  • #13
    3 rate up comment 5 rate down comment
    Факт! ( преди 6 години )
    Имам приятелка беше в Сащ каза че само коли като Субару стават американските доджове и тн всъщност за еврини зверски баклуци на които кто седнеш на капака и пропадаш и двигателя.Един Ситровн Ц5 е 1000 пъти по кола от недоразуменията на Гм Форд и Крайслер.Пикапите ясни ама тва е непаркируемо и неприложимо по европейските пътищаИ пак пикапа на Рвно е 100 пъти повече кола от фордовският джънк!
  • #12
    3 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Японците ясни къде са великите дойчовци чисти дизели и върхови технологии проектирани от пенсионери и сглобени от турци мариканци и пияни поляци.Не ги виждам нещо!
  • #11
    5 rate up comment 3 rate down comment
    до: JDM_Mercedes ( преди 6 години )
    То да беше само с пикапите така с мед да ги намажеш европейските автопроизводители. Има доста други модели, които също европейците не ги правят по-добре и определено се излагат
  • #10
    13 rate up comment 7 rate down comment
    JDM_Mercedes ( преди 6 години )
    Добре де, в Щатите покажете един европейски пикап, който да е по-добър, от моделите на Форд, Шеви, Додж, Тойота или Нисан. Чакай, то има само два европейски пикапа, единият от които си е Нисан отдолу ама карай... Говорите си ги нещата ей така. Има и много богати американци, които си искат големия Шевролет или Кадилак. Не БМВ, Бенц или Ауди !
  • #9
    11 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    "Разлика от небето до земята. В "богатата" гАйропа се карат най-см0таните лагерни колички. "Абе дърварю! Един Голф в Европа е по скъп и има повече екстри от един Ф150. Мястото е кът. А парите са в Европа, отвъде всичко е на кредитВ Америка за дебелия *** трябва място. Богатите отвъде са с БМВ, Мерц или Ауди. Латиносите и бедняците с японски и американски пикапи. Толкова за техния пазар...
  • #8
    12 rate up comment 4 rate down comment
    До заблудените долу ( преди 6 години )
    1. По принцип цените на автомобилите в Европа са с 15 до 30% по-високи от сащ2. Цените на Европейските автомобили по правило са по-високи от американските и японските такива - не само в сащ3. Американците вече започнаха да разбират от автомобили и в луксозния клас лексОс отстъпва на МБ по продажби, а това се случва вече и в Япония
  • #7
    8 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Е какво се удите САЩ управляват света и нормално там да се карат най-скъпите автомобили. Европа няма думата а чака заповеди отвъд океана.
  • #6
    15 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Има статистика по континенти къде какво най-много су купува и кара.Познайте, къде се карат най-малките и дървени автомобили!В "богата" европа естествено. Дори в Африка карат по-добри коли. Иначе си мислим, че сме голема раотъ. Немския фен ще каже защото сме били практични. Да бе на бедните и стиснати европейци им викат практични понеже данъците най-високи, цените и застраховките също, винетка, тол такси и какви ли не други щуротии и накрая малката дървена табуретка ти излиза златна.