IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

И Брюксел забрани автомобилите с високи вредни емисии

Новите ограничения обхващат зона от 161 квадратни километра

И Брюксел забрани автомобилите с високи вредни емисии

От 1 януари белгийската столица Брюксел ограничава достъпа на замърсяващи автомобили на територията на града и прилежащите му предградия. Новата зона за автомобили, отделящи ниски нива на вредни емисии обхваща 19 общини в града и не допуска изключения – забраната ще действа 24 часа на ден, 7 дни в седмицата.

И Брюксел забранява замърсяващите автомобили

В границите на ограниченията попадат 1,2 милиона души, а територията на новата зона е 161 кв км. Всеки, който иска да влезе с колата си в тази зона трябва да се регистрира на сайта www.lez-belgium.be, за да получи винетка за достъп. Ако това не бъде направено, нарушителите ще бъдат глобявани, като изключение се допуска само за чужденци, но то ще важи до лятото на следващата година.

На сайта може да се ориентирате в коя категория попада автомобилът ви, както и как предстои да се променят правилата в зоната, т.е те ще се затягат все повече и повече.

Подобна зона влезе в действие в Антверп през февруари 2017 г., а зоните с ниски нива на вредните емисии стават все по-популярни в Европа. Рекордът се държи от Франция, където в момента действат 17 зони, всичките в големи градове, където се допускат само автомобили, които минимално замърсяват околната среда.

0 от 500
  • #4
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Естествено, че не става въпрос за екология и здравето на хората, а за едни пари.Ако мислеха, щяха наистина да забранят достъпа, а не просто да да го направят платен.Заглавието и съдържанието на статията за пореден път е манипулативно и няма нищо общо с истината. Брюкселскитуе зелки нищо не забраняват, а правят нещата платени. Платени, но удобно обвити в зелен екологичен целофан, а съдържанието в него все същото.И същите тези мошеници евро пИ-дали са ни новите шефчета контролирани от кравари..
  • #3
    6 rate up comment 0 rate down comment
    D ( преди 6 години )
    Всеки, който иска да влезе с колата си в тази зона трябва да се регистрира на сайта ***.lez-belgium.be, за да получи винетка за достъпНе разбирам защо трябва да се плаща за достъп до града. Нали целта е да не влизат коли които замърсяват. Хората ще си платят и пак ще влизат и пак ще замърсяват въздуха. Със събраните средства от винетките, дали ще могат да пречистят замърсеният въздух!?
  • #2
    10 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Къде са ги забранили ве к0медианти?Нищо не са забранили. Влезте в сайта им и прочетете. Плащаш и си караш. Никакъв проблем няма. Просто трябва дя си платиш дневната такса и толкова. Щом коли с евро 0 могат да карат там си представете за какво говорим. Пак евр0г.йски простотии.
  • #1
    15 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Брюкселски простотии. Влезнах в сайта им и се оказва, че всички коли с евро от 2 до 6 получават стикер с номер 4, който им позволява да се движат без проблеми там, а тези с евро 0 до 2 могат да се движат, ако си плащат дневна такса и получават стикер номер 2. Май пак за едни пари става на въпрос. Тези стикери не казват колко ще струват. 10-тина евро сигурно. Като тръгна из европата предното ми стъкло става само в лепенки. Нищо не се вижда от стикери. Трябва, като в САЩ да бъдат забранени.