IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Властите в Китай забраниха 553 модела

Сред тях има автомобили на Audi и Mercedes-Benz

Властите в Китай забраниха 553 модела

Властите в Китай забраниха производството на общо 553 модела на различни автомобилни производители. Причината е, че те не отговарят на съвременните екологични норми и изразходват твърде много гориво, обяви представител на Китайския център за автомобилни технологии (China Vehicle Technology Service Center), цитиран от Bloomberg.

Властите в Китай забраниха 533 модела

Генералният секретар на Китайската асоциация на производителите на пътнически автомобили Чуи Донгшу потвърди забраната, като каза, че това е „малък процент от колите, произвеждани на местния пазар”. Известно е, че под забрана попадат модели като Audi Q3, Mercedes-Benz C-Class и Chevrolet Cruze.

Действията на властите са част от план, според който през 2030 г. в страната ще бъде забранена продажбана на автомобили с двигатели с вътрешно горене. Очакванията са дотогава около 40% от превозните средства в Китай да бъдат хибриди, електромобили и машини на водород.

През 2017 г. в страната са продадени 490 750 екологични транспортни средства. Най-популярното сред тях е електрическият кросоувър BAIC EC-Series, чийто резултат е 64 910 продажби.

Снимка: Motor
 

0 от 500