IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Властите в Китай забраниха 553 модела

Сред тях има автомобили на Audi и Mercedes-Benz

Властите в Китай забраниха 553 модела

Властите в Китай забраниха производството на общо 553 модела на различни автомобилни производители. Причината е, че те не отговарят на съвременните екологични норми и изразходват твърде много гориво, обяви представител на Китайския център за автомобилни технологии (China Vehicle Technology Service Center), цитиран от Bloomberg.

Властите в Китай забраниха 533 модела

Генералният секретар на Китайската асоциация на производителите на пътнически автомобили Чуи Донгшу потвърди забраната, като каза, че това е „малък процент от колите, произвеждани на местния пазар”. Известно е, че под забрана попадат модели като Audi Q3, Mercedes-Benz C-Class и Chevrolet Cruze.

Действията на властите са част от план, според който през 2030 г. в страната ще бъде забранена продажбана на автомобили с двигатели с вътрешно горене. Очакванията са дотогава около 40% от превозните средства в Китай да бъдат хибриди, електромобили и машини на водород.

През 2017 г. в страната са продадени 490 750 екологични транспортни средства. Най-популярното сред тях е електрическият кросоувър BAIC EC-Series, чийто резултат е 64 910 продажби.

Снимка: Motor
 

0 от 500
  • #11
    7 rate up comment 0 rate down comment
    До: Факт ( преди 6 години )
    В ред ли си или просто нивото ти е такова и така си пишеш? Ако не можеш да видиш по-далече от носа си по-добре не коментирай останалото по-далече от него! Едно време белият човек какво е управлявал е историческа тема. В настоящето и бъдещето е важно кой ще управлява. Осъзнаваш ли го? Осъзнаваш ли, че в момента най-могъщата производствена мощност в света е Китай. Икономическа също, а скоро и военна. Сещаш ли се какво значи това? Китай изкупуват масово западни стратегически отрасли?
  • #10
    0 rate up comment 3 rate down comment
    Факт ( преди 6 години )
    Анонимния по долу па има фетиш да е роб на дръпнати.Кво да ютаиш извратен свят настана.Едно време белият човек ги управляваше сега мечтае да е роб тва българина де той е свикнал да е роб дори на турците.В америка не мислят така те си имат достатъчно бази в Япония и се възползват от жените имЗакривай беге робите!
  • #9
    7 rate up comment 7 rate down comment
    Чърчил ( преди 6 години )
    Немските тумори Мерцедес хАуди и бмв трябва да се закрият а върху централите им да се засеят картофи
  • #8
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ми най голямия потребител са. ФВ е половината техен, орязали са японците, лансират тяхното си, борят се със сериозно замърсяване - кой може да им оспори? Скоро и в Индия ще е така. А са огромни пазари. Скоро еврогеюците ше са им роби, соок.
  • #7
    9 rate up comment 0 rate down comment
    д-р Исня ( преди 6 години )
    Това са милиони бройки коли. Тлъсто парче от пая, който изсмуква сили от световните производители и като тръгнат да фалират, оп..некой китаец ги купил. Трябва да почна да уча китайски, за внуците ще е станал единствен официален. Как ще се разбираме?
  • #6
    9 rate up comment 2 rate down comment
    д-р Исня ( преди 6 години )
    Хм.. най-масовите модели. Защо да изтичат пари към света, след като могат да си седят дома! Кой ще запълни дупката - китакските електрички. Така се прави! Електрифицираш автопарка и си на далавере на всичкото отгоре. Сметката я плащат Бенц, VW и компания..
  • #5
    4 rate up comment 5 rate down comment
    До none ( преди 6 години )
    Айде бе, многознайко! Тези 3 са ясни, ама останалите 530 да не се окажат всички японски и корейски бараки с двигатели от началото *** 90- години!
  • #4
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Русия ( преди 6 години )
    Тука няма такива проблеми.
  • #3
    3 rate up comment 4 rate down comment
    none ( преди 6 години )
    Пише че пълният списък не е известен но със сигурност са забранени модели на следните марки: Chevrolet, Mercedes-Benz, Volkswagen, Audi and BMW (вероятно не всичките им модели).
  • #2
    11 rate up comment 11 rate down comment
    пена ( преди 6 години )
    И китайците не се връзват на наглите швабски лъжи за "чисти" дизели