IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Автономен автомобил се сблъска с мотор в Калифорния

Виновен за инцидента се оказа водачът на мотоциклета

Автономен автомобил се сблъска с мотор в Калифорния

Нов инцидент с автономен автомобил бе отчетен в САЩ. Електромобил Chevrolet Bolt EV, движещ се на безпилотен режим се сблъска с мотоциклет в Сан Франциско (Калифорния), съобщава CNET.

Автономен автомобил се сблъска с мотор в Калифорния

Инцидентът се е случил още в началото на месеца, но за него стана известно, едва след като градският департамент публикува отчета си за катастрофите. Според данните на ведомството, безпилотната кола е започнала престрояване наляво, но е прекратила маневрата, след като е „разбрала”, че няма място.

Последвало е прибиране в лентата на движение, където в този момент се оказва мотоциклет Honda S90 от 1996 г. След сблъсъка водачът на мотора е откаран в болница с травма на рамото, а електромобилът Bolt има щети по десния преден калник.

В полицейския доклад е записано, че виновен за инцидента е мотористът, тъй като той се е опитал да изпревари автомобила отдясно, без да има условия маневрата да бъде извършена безопасно.

По-рано от Chevrolet съощиха, че до момента безпилотни автомобили на компанията са участвали в 13 пътни инцидента в Сан Франциско, където в момента се тестват. Нито една от катастрофите не е по вина на автопилота.

Снимка: Chevrolet

Тагове: chevrolet bolt ev
0 от 500
  • #17
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Цялата работа не ви ли прилича, като тази с дизелите. По всякакъв начин ни лъгаха и зарибяваха години наред, докато лъжите им накрая лъснаха, но погубените стотици хиляди човешки животи и разклатеното здраве на милиони няма кой да върне. Същото е с тези автономни коли. Мъчат се да ни ги натресат, като безопасни, а се оказва, че са доста опасни. Пак за едни милиарди става на въпрос. Искат целият обществен транспорт да го заменят с безпилотни превозни средства и да пестят от хора и заплати.
  • #16
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Тази технология е опасна за околните.Действително се оказва опасна, но защо по такъв грозен начин се опитват да ни я пробутат, като безопасна. Утре на всеки може да се случи някоя автономна к0чина да го блъсне и него да го изкарат виновен само и само да прикрият недостатъците на тези недоразумения и да си спестят милиарди инвестиции в безопасност.По всякакъв начин се дава приоритет на корпорациите пред обикновените хора водачи на МПС. Гадна е тази политика!
  • #15
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    "безпилотната кола е започнала престрояване наляво, но е прекратила маневрата, след като е разбрала, че няма място.Първи гаф. А защо е започнала маневрата, след като няма място?"Последвало е прибиране в лентата на движение, където в този момент се оказва мотоциклет Honda S90 от 1996 г. "Втори гаф. Защо се е прибрала в лентата си при наличието на мотор на това място?Тази технология е опасна за околните.
  • #14
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    "Последвало е прибиране в лентата на движение, където в този момент се оказва мотоциклет Honda S90 от 1996 г. "Много по-важно беше да ни съобщят модела на мотора, вместо да дадат обяснение защо автономният автомобил не е видял мотора, когато е тръгнал да се прибира в лентата си.
  • #13
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    "По-рано от Chevrolet съощиха, че до момента безпилотни автомобили на компанията са участвали в 13 пътни инцидента в Сан Франциско, където в момента се тестват. Нито една от катастрофите не е по вина на автопилота."Хаххахах тези хептен за мезе ни взеха. В желанието си да наложат автономните автомобили, лъжат до дупка.
  • #12
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Очаквайте: автономен автомобил се удари в стълб, виновен се оказа стълбът. Чудя се докога ли ще се прикриват гафовете на автономната технология?
  • #11
    4 rate up comment 0 rate down comment
    КАТ ( преди 6 години )
    Поредната катастрофа с автономна кола, където другите са виновни. Сигурен съм, че има много инциденти с такива коли, но не ни се казват. Те и за този нищо не са казали, а просто бдителни журналисти ся видели месечният доклад на полицията. От описаното за случая ми прави впечатление, че автономната кола прави 2 нарушения:1. Престроява се без да има място за това2. Прекратява неправилната маневра и се връща в напуснатата лента без да има и там място, като предизвиква ПТП.Мотора какво е виновен?
  • #10
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    От едната страна със закъснение е видяла, че няма място, а от другата страна не е видял, че има мотоциклет. За интелекта в колата говоря, който е управлява. И така този интелект нищо не вижда, но другите са му виновни. Браво! Немам думи просто.Утре тези автономни бараки ще убият хора и пак някой друг ще е виновен. Нещо май ни будалкат и ни превръщат в опитни зайчета...
  • #9
    8 rate up comment 1 rate down comment
    до: 112 ( преди 6 години )
    Просто е наистина, но явно не повече от теб.Колата викаш е почнала престрояване. Лошо нЕма, но престрояване се започва, когато си сигурен, че има място и не застрашаваш останалите участници в движението. Явно престрояването е извършено неадекватно, а още по-неадекватно се е извършило прибирането в ленатата в която е била колата без да прецени, че и тя вече е заета.Ето това е един нагледен пример за автономните коли и какво ни чака. Ако имаше човек щеше да свирне или премигне и да се разберат.
  • #8
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ааа, значи моториста е виновен, защото е направил грешка. Само дето човек може да прецени, че дори и друг да направи грешка не си струва да го блъснеш.