IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen счупи още един рекорд

Германците са първият производител, продал за 1 година над 3 млн. коли в една държава

Volkswagen счупи още един рекорд

Германският концерн Volkswagen записа ново рекордно постижение, като стана първият в историята производител, който в рамките на една календарна година е продал 3 млн. нови коли в една държава, съобши Deutsche Welle.

Volkswagen счупи още един световен рекорд

Очаквано, постижението е регистрирано на най-големия автомобилен пазар в света – този в Китай. Във Volkswagen са убедени, че дори с настъпването на „епоха на електромобили”, продукцията на концерна ще продължи да бъде конкуретноспособна в Китай.

Само за ноември германският производител е реализирал в цял свят 995 900 продажби. Най-голямата част от тях – 457 800, се падат именно на Азиатско-Тихоокеанския регион. Следват Европа – 364 700, Северна Америка – 84 500 и Южна Америка – 47 800.

За 11-те месеца на 2017 г. глобалният резултат на концерна е 9 743 400 единици, което е с 3,9% повече от същия период на 2016 г. От тях на Китай се падат 3 724 000 продажби, на Европа – 3 991 000, на Северна Америка – 884 900 и Южна Америка – 483 100.

Снимка: Volkswagen
 

Тагове: volkswagen
0 от 500
  • #12
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Факте ( преди 6 години )
    Толкова неистини та нема накъде.вервай си на ходилите приятели.В голема заблуда си.
  • #11
    5 rate up comment 9 rate down comment
    Цугцванг ( преди 6 години )
    Да не забравяме че повечето китайци си купуват кола за първи път. След няколко години, като придобият малко потребителска култура, на ФАГ ще им паднат продажбите рязко. Само заблудените фенчета ще останат да им се връзват.
  • #10
    4 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Бива ли такива работи? Пробутали ненужните дизели на нещастните китайци. Не ви ли е срам, Фолксваген? Разбирам, че ви залежават към 20 млн. ненужни печки но това е прекалено.
  • #9
    18 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Нищо чудно в Китай бройката на хората които могат да си позволят да купят VW да е по-голяма от тази в САЩ или Европа... Тъй, че трудно мога да приема "непретенциозните" китайци - автопроизводителите развиват отделни модели само за да задоволят техните изисквания. Те са и най големия пазар в света за луксозни стоки.
  • #8
    21 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ам тойотите къде се карат, уа? Близкия изток - първия свят ли е, уа? Щом китай и европа са третия свят, уа?Ам ти си много зле, уа селчо.
  • #7
    6 rate up comment 16 rate down comment
    Факт! ( преди 6 години )
    Познавам хора които са ходили много зле е всяка европейска държава е по-напред от тия.Да не говорим че заплатата им не стига за нищо и са мега бедни с изключение на камунистическата клика.Всичките им технологии са крадени от западни.Те руснаците един Су-35 едва им продадова за да не го окрадат а русия не е от най-технологичните държави!Просто са много ама па застаряващи бита карта са!
  • #6
    20 rate up comment 1 rate down comment
    Друг факт. ( преди 6 години )
    ...Факте.. ти одил ли си у китайско.Ако не си пожелавам да идеш.Обиколи..и ела да дискутираме.После викай кой е *** и така нататък. Тука стана модерно много да се приказва нааизуст.То не са еколози то не са теслари ,все разбирачи бе!
  • #5
    9 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Tо е ясно, най-много продават на непретенциозния китайски и подобни пазари
  • #4
    2 rate up comment 17 rate down comment
    Факт! ( преди 6 години )
    Кажи им комунисти и не ги обиждай повече!Изостанала азиатска ко.ина!
  • #3
    15 rate up comment 17 rate down comment
    Bmw435icc,X3G01 ( преди 6 години )
    Bravo vapreki vsi4ki skakapeni skandali v pak nomer 1 v cial sviat.Vapreki smazva6tite udari na USA prodadeni blizo mikion koli v severna amerika.Do6yyyvcite laiat laiat