IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen счупи още един рекорд

Германците са първият производител, продал за 1 година над 3 млн. коли в една държава

Volkswagen счупи още един рекорд

Германският концерн Volkswagen записа ново рекордно постижение, като стана първият в историята производител, който в рамките на една календарна година е продал 3 млн. нови коли в една държава, съобши Deutsche Welle.

Volkswagen счупи още един световен рекорд

Очаквано, постижението е регистрирано на най-големия автомобилен пазар в света – този в Китай. Във Volkswagen са убедени, че дори с настъпването на „епоха на електромобили”, продукцията на концерна ще продължи да бъде конкуретноспособна в Китай.

Само за ноември германският производител е реализирал в цял свят 995 900 продажби. Най-голямата част от тях – 457 800, се падат именно на Азиатско-Тихоокеанския регион. Следват Европа – 364 700, Северна Америка – 84 500 и Южна Америка – 47 800.

За 11-те месеца на 2017 г. глобалният резултат на концерна е 9 743 400 единици, което е с 3,9% повече от същия период на 2016 г. От тях на Китай се падат 3 724 000 продажби, на Европа – 3 991 000, на Северна Америка – 884 900 и Южна Америка – 483 100.

Снимка: Volkswagen
 

Тагове: volkswagen
0 от 500
  • #22
    10 rate up comment 9 rate down comment
    А ( преди 6 години )
    VW е в невероятен възход за ужас на форумните ДОШОваци!
  • #21
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    В Китай има пазарна икономика от няколко години преди източна Европа. Там цари най-дивия капитализъм в момента. Нямат политически свободи, но икономиката им е свободна макар и протекционистична.В Китай продават всички фирми на света и конглокенцията е жестока, заради местните фирми някои от които са по-големи от стари USA/EU фирми.Самите ти твърдение по-долу показват, че нямаш никаква представа от света.
  • #20
    3 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Китай да има свободна икономика? Какво имаш предвид,като в Китай всичко се свежда от компартията, цялата икономика е държавно регулирана. В България има пазарна икономика от 90-те години, в Китай има ли пазарна икономика или държавно регулирана?
  • #19
    7 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Нищо не могат, китайците не купуват японски коли заради конфликти с Япония в миналото. Иначе Фолксваген щеше да продава като А Щатите,като колкото да са на пазара.Що не ги купуват американците? Щото там има конглокенция и трябва да ги можеш нещата. В Китай каква е конглокенцията колко фирми продават там,като изключим японските,които китайците не купуват заради териториални спорове с японците?
  • #18
    11 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    В китай конглокенцията е огромна и малко фирми успяват да се преборят с местните (100% китайски) фирми, защото там не зачитат патенти, дизайни и т.н. Факта, че VW са продали най много означава, че ги могат нещата. И са лидери на 2 от 3те големи пазара.
  • #17
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Българи, Румънци, Сърби, Македонци, Чехи, Словаци, Поляци и т.н. и т.н. какви коли бяха виждали до преди 25г. ? Skoda 120L , Lada, Moskvich, Trabant и т.н.Китайците се учат по бързо от нас и имат по отдавна от нас свободна икономика. И имат пари - не всички, но бройката на хората с пари там е огромна.
  • #16
    9 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Малейй тая Бора колко е грозна,а изглежда като стар модел,кой си дава парите за тия грозилища на фолксваген освен човек не виждал коли като китайчетата мухаха
  • #15
    3 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ако не са китайчетата дето сглобяват всичко за по левче във всякакви бараки и заводи и са работната ръка на американеца и японеца,пък даже и на германеца фолксвагенче няма да продадат и 6 млн. коли.
  • #14
    12 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Фолксваген могат да продават коли само на хора,които не са виждали коли до преди 25 години като китайците,които слезоха от рикшите и колелетата и се качиха на фолксвагени,разликата не еголяма.За разлика от германския талаш Тойота за пример продава милиони на американския пазар- най-претенциозния пазар за автомо0били в света,където се продават високи класове автомобили и има платежоспособни клиенти,които обаче за разлика от ктайчетата шофират автомобили от повече от 1 век и са конглокентен пазар.
  • #13
    2 rate up comment 11 rate down comment
    Фолк с японски ваген ( преди 6 години )
    Горките китайчета. Промити от вурст пропагандата мозъчета. А Япония е на една ръка разстояние.