IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

UPS също избра камиона на Tesla

Компанията за доставки и логистика е поръчала 125 бройки от Semi

UPS също избра камиона на Tesla

Транспортната и логистична компания United Parcel Service Inc. стана поредната голяма фирма, която иска да си купи новия камион на Tesla - Semi. Фирмата е направила и най-голямата поръчка за превозното средство до момента - 125 бройки, съобщава Reuters.

И UPS избра камиона на Tesla

Идеята на ръководството на UPS е да разшири своя автомобилен парк с превозни средства, използващи алтернативно гориво. Специфично за мащабната покупка е, че логистичната компания е предоставила информация на Tesla за функциалността на камионите си и маршрутите, по които се движат. Така, според нуждите на UPS, производителят на електромобили може да конструира поръчаните камиони индивидуално за транспортната фирма.

В изявление Хуан Перес, мениджър по информационни и инженерни въпроси към UPS, сподели, че компанията винаги е тествала и внедрявала нови технологии в своята практика. Според Перес, именно новите електрически влекачи ще повишат сигурността и ще намалят вредното въздействие върху околната среда и транспортните разходи.

Засега UPS все още определя маршрутите, по които влекачите ще преминават. Всички 125 бройки от Semi ще бъдат използвани само на територията на САЩ.

До момента транспортният гигант е провел няколко иновативни промени, като преобразуването на близо 1500 дизелови камиони в такива, задвижвани от ток. Освен това, фирмата притежава и няколко електрически камиона от Daimler.

UPS не е първата голяма компания, поръчала голяма бройка от влекача на Tesla. Над 10 световни фирми, като PepsiCo, Walmart и Sysco също изявиха желание да си купят Semi. До момента в Tesla са получени над 1500 поръчки за камиона.

Снимка: Tesla

Тагове: tesla semi ups
0 от 500
  • #8
    2 rate up comment 2 rate down comment
    До минди ( преди 6 години )
    Явно си от някое село или пещера защото си информиран колкото едно пиле. Преди една година Тесла реши как ще се казва модела който започват да сътворяват.Ти няма как да га разбереш защото през жалкото си съществувание нищо не си сътворил.
  • #7
    14 rate up comment 1 rate down comment
    До тинята ( преди 6 години )
    Тесла изработи Модел 3 за по малко от 12 месеца и го продава, докато Ауди от 2009г показват ел. прототипи и кръгла нула насреща като мерцедес само скубят парата с двг
  • #6
    2 rate up comment 5 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 6 години )
    Модел 3 още преди 1 година трябваше да прави по 25000 на месец, не по 1000 на тримесечие. За европейските клиенти очакваната дата на първи доставки е 2019 все още прогнозно поинтересувай се малко ;)А концепцията на кабината на семи търпи критики и самата тесла каза че тепърва ще се правят тестове с реалните ползватели...
  • #5
    11 rate up comment 2 rate down comment
    2cv ( преди 6 години )
    Най- жалките 5 поредни коментара от много време насам .Пичове колкото и да не ви се иска Тесла ще я бъде.А вие с това си мислене и плюене до никъде няма да стигнете...то си е за вас.
  • #4
    6 rate up comment 6 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 6 години )
    Има един тънък момент, за който незнам що никой не говори... Semi е все още е на етап изпитания, ергономията все още не е тествана и ако въобще тръгне в производство ще е след 10 години. Свети мъск да вземе да достави Модел 3 на залюаните дето му платиха па после му гледайте рекламните трикове
  • #3
    4 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    под секрет да ви кажа че тесла работи върху нов тип космически кораб който вместо двигатели ще използва фотонна енергияза първите които си поръчат втората ще е безплатно срещу само 99.90 долара
  • #2
    6 rate up comment 11 rate down comment
    Русия ( преди 6 години )
    Тисламедия благодарим,че ни осведомихте. Беше важно.
  • #1
    12 rate up comment 12 rate down comment
    Край ( преди 6 години )
    В ЕС 85% от тока се прави от въглища, газ и АЕЦ само 15% е зелен. В САЩ зеления е под 10%. И сега - да прозведеш ток, който да го пазиш в батерия е в пъти по енергоразхищаващо и природозамърсяващо от това да ползваш ДВГ и дериват на нефта.Единствения смисъл е да изнесеш замърсяването извън града - т.е. с малки градски ел.коли и баничарки и донякъде градски автобуси. Камион на батерия, кораб на батерия и пр. са алогични машини.