IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Когато решиш, че си по-хитър от останалите (ВИДЕО)

Ето защо изпреварването отдясно е много опасна маневра

Когато решиш, че си по-хитър от останалите (ВИДЕО)

Отчаяни шофьори се срещат ежедневно на пътя. Но когато рисковете, които поемат, се съчетят с пристъп на безумие, нещата обикновено свършват зле. Доказателство е това видео.



Действието се разиграва на магистрала, където водач на автомобил се опитва да изпревари движещ се пред него камион. На шофьора обаче явно не му се чака появата на удобна възможност, за да направи правилната маневра в случая – изпреварване отляво, а решава да се направи на хитър и се пробва от другата страна.

Подобно нещо е забранено, а и е крайна нелогично, най-малкото защото воланът в повечето държави е отляво и видимостта е нулева. Както може да се очаква, резултатът е доста неприятен, като са повредени сериозно три автомобила. За късмет, безумецът зад волана успява да намали скороста преди сблъсъка и така пострадали хора няма.

Снимка и видео: YouTube
 

0 от 500
  • #12
    0 rate up comment 0 rate down comment
    p5yo ( преди 6 години )
    В Австралия също е разрешено, ако ситуацията не създава опасност за другите участници. А да не говорим, че същото можеше да се случи ако от най-дясно се престрояваше в лявата лента -- без видимост от камиона. На мен веднъж същото ми се случи, но бях с колело -- заобикалях бавнодвижещ се камион отляво, а на пътното платно имаше поставен временен пътен знак за ремонт на пътя и за малко да го отнеса.
  • #11
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Тук в БГ това нещо е чусто срещана практика. Всеки ден го веждам. Гааааз, гаааз изпреварва всички и в последния момент су шмугва и набива спирачки, за да хване изхода. Винаги съм се питал защо. Не стига, че създава голяма опастност зя птп, но по този начин разхода на гориво е х2, а и събаря накладки, дискове, гуми за отрицателно време. Комплекси ли, психически заболявания ли, какво ли ги гони джигитите по пътя?
  • #10
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Друго ми направи впечатление!Магистралата как еосветена,иначе шофьорчето....без коментар!
  • #9
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Да най-вероятно бърза за изхода, НО защо след като има да слиза от магистралата, не се престрои рано. Ама рискува да седи в задръсване, а така ще засече малко някой точно преди мантинелата. Или ще трябва 500 метра да се движи 10 км по-малко. На повечето такива манталитета им е, че винаги трябва да са в лява лента, същото го правят при качване на главен път. Сигурно ако не са в лява лента не им става пи шк ата ли не знам.
  • #8
    1 rate up comment 0 rate down comment
    carpe_diem ( преди 6 години )
    То не само там в Канада, а и тук в България - наскоро един *** така от лява лента на магистралата със сериозно набити спирачки ме засече супер гадно, за да спре на бензиностанция...Отделно постоянно някакви бързащи за не знам къде (сигурно за гробищата) се "престрояват" през три ленти без да гледат какво става около тях...
  • #7
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Според мен истинската идея на джигита е да се престрой, за да хване изхода!Това не мисля, че е изпреварване в случая!Ако искаше да изпреварва, щеше просто да си остане в лявата лента, където автомобилите се движеха най-бързо!Тук в Канада съм ги виждал много такива джигити.От най-лявата лента пресича пътя на останалите коли, за да хване изхода вдясно в последния момент.Е, на този не му се получи! Отделно тук, в Канада, още по-често срещано е от изхода да се включи и директно в най-лявата лента.
  • #6
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    "Липсват ми времената, когато само големите лимозини ги правеха такива "------Много правилно наблюдение. Когато в продължение на години липсва реален контрол (не само на движението, но и на димящите трошки); купуват се книжки; никаква събираемост на глоби... сериозно затъпяване - така ще е.
  • #5
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Опелчето бяга от ръждата просто, но го застигна тоталката.
  • #4
    10 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    За съжаление това го виждаме и тук почти всеки ден. Просто dashcam-овете тук са рядкост и не ги виждаме накуп. Този поне беше дал мигач, та да не удари още снимащия. Липсват ми времената, когато само големите лимозини ги правеха такива - тях очевидно глобата не ги бърка. Сега гледам как корса за 1500 лв и 70 коня има няма се изживява като пръв състезател
  • #3
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Fgi ( преди 6 години )
    В Канада изпреварването от дясно е разрешено но проблеми няма.