IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota разкри причините за слабите продажби на C-HR

Липсата на задвижване на четирите колела и високата цена пречат на кросоувъра

Toyota разкри причините за слабите продажби на C-HR

Японският производител Toyota още през април тази година предложи на американския пазар кросоувъра си C-HR, но той бе приет доста хладно. За 7 месеца са продадени под 22 000 бройки от модела, който сериозно отстъпва на своите конкуренти.

Toyota разкри причините за слабите продажби на C-HR

Според изданието Carsalesbase през периода април-декември точната бройка на продажбите на кросоувъра е 21 889 бройки, което е значително по-малко от Chevrolet Trax и Honda HR-V. В Toyota са наясно с причините за тези резултати, като те бяха разкрити от шефа на северноамериканското подразделение на марката Боб Картър.

Основната от тях е отсъствието на система за задвижване на четирите колела, което е особено важно за някои от районите на САЩ. Картър също така признава, че цената на Toyota C-HR е сравнително висока – тя стартира от 22 000 щатски долара и това също отблъсква някои клиенти.

Проблем за модела вероятно ще се каже и излизането на пазара в Щатите на нов силен конкурент – Nissan Kicks. В Nissan планират кросоувърът да се предлага на цялата територия на страната, като годишните продажби трябва да достигнат 50 000 – 60 000 единици. Предимството на Kicks пред CH-R е в цената – моделът на Nissan стартира от 19 000 долара.

Всички това не устройва Toyota и в компанията вече работят върху нов кросоувър, който ще бъде на по-достъпна цена и ще се се разположи под C-HR в моделната гама на марката.

Снимка: Toyota





 

Тагове: toyota c-hr
0 от 500
  • #7
    10 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Истината е, че е ужасно грозна!
  • #6
    8 rate up comment 2 rate down comment
    аз ( преди 6 години )
    Отворих сайта на тойота и видях, че 4х4 естествено е наличен. Не ви знам за какво се дрънкате
  • #5
    14 rate up comment 3 rate down comment
    Разбирам ги ( преди 6 години )
    Сега установяват това, не са ли правили проучвания? А не е ли причината, че е изключително грозна?
  • #4
    12 rate up comment 9 rate down comment
    Никола ( преди 6 години )
    Не съм фен на Тойота , но тази ми хареса супер много .Вярно ,че едно 4Х4 няма да и дойде зле , но и така става .Цената и у нас е висока , но конглокенцията също продава на високи цени тоя клас .
  • #3
    9 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Странно, а в България разцепва тоя модел, за по-малко от година стана единствения (като продажби) конглокент на Каптюр...
  • #2
    21 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    правят се в турциятова е проблем при вноса в щатите !
  • #1
    14 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    В Европа мисля, че има доста по добри продажби. Двама познати си взеха, а в Германия кято ходих преди 3 месеца видях доста да се движат по пътищата. Прави ми впечатление, че повечето са хибриди. Всъщност нехибриден не съм виждал до сега.