IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lamborghini Urus атакува рекорда на „Нюрбургринг” напролет

Италианците се прицелиха в постижението на Alfa Romeo Stelvio

Lamborghini Urus атакува рекорда на „Нюрбургринг” напролет

Рекордите на „Нюрбургринг” се превръщат във фикс-идея за редица производители, сред които е и италианската марка Lamborghini. Сравнително неотдавна нейната суперкола Huracan Performance стана най-бързият сериен автомобил на „Зеления ад”, но след това  короната му беше отнета от Porsche 911 GT2 RS.

Lamborghini Urus атакува рекорда на „Нюрбургринг” напролет

Сега в Lamborghini предвиждат ново завръщане на легендарното трасе, но този път с Urus, който трябва да стане най-бързият SUV. Към момента тази титла принадлежи на италианския кросоувър Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio с резултат 7 минути и 51,7 секунди.

Шефът на отдела за изследвания и разработки на компанията Маурицио Реджиани заяви в интервю за списане CAR, че Urus ще се опита да подобри рекорда през пролетта на 2018 г. В Lamborghini се надяват, че времето тогава ще бъде подходящо за записване на ново върхово постижение на пистата.

SUV-моделът на италианците бе представен само преди дни. Суперкросоувърът разполага с 4,0-литров би-турбо V8 с 650 к.с., благодарение на който ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,6 секунди и развива максимална скорост от 305 км/ч.

Снимка: Lamborghini

Тагове: suv lamborghini urus
0 от 500
  • #3
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Много са стилни новите Алфи! При Ламбото изненади няма, следват добре познатия дизайн от предходните модели. Не знам защо се вълнуват всички да се доказват на Нюрбургринг. Има състезания, професионални пилоти и т.н. А да, има и отдел маркетинг и реклама!
  • #2
    12 rate up comment 4 rate down comment
    QV ( преди 6 години )
    Да,140 кс повече,2 цилиндъра повече,3 пъти по скъпо от Алфата. И 600кг по-тежък от Алфата .... няма да е лесно!
  • #1
    14 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Два цилиндъра и 140 кс повече и чак напролет щели да опитват!Ми браво на Стелвиото!