IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Догодина германците ще купуват още по-малко дизели

2017 може да завърши с 3,5 милиона продадени нови коли

Догодина германците ще купуват още по-малко дизели

Германия най-вероятно ще завърши 2017 година с едни от най-добрите продажби на нови коли в историята, но за догодина се очаква спад в търговията, прогнозира агенция Reuters. Силната икономика и отстъпките, давани от търговците за дизеловите модели ще вдигнат продажбите тази година с поне 3% - до 3,4 или 3,5 милиона бройки.

Догодина германците ще купуват още по-малко дизели

Това е много близо до рекордната 2009 година, когато в Германия бяха продадени 3,8 милиона нови коли. Германските дилъри записват четвърта поредна година с растящи продажби, които се дължат на постоянния икономически растеж, високите нива на трудова заетост, солидните заплати и ниските лихвени проценти. За догодина обаче се очаква снижаване на продажбите с до 2% до под 3,4 милиона коли.

Основната причина за това е постоянно намаляващото търсене на дизелови автомобили. А това намаляване се движи от последствията от скандала „Дизелгейт” и политиката на опазване на чистия въздух в германските градове, които възприемат все повече ограничения спрямо дизелите.

Миналата година дизелите държаха между 45 и 46% от пазара на нови коли в Германия, през 2017 този процент ще се смъкне под 40, а догодина ще се свие още.

През февруари се очаква много важно решение на германския Висш административен съд, посветено на ограниченията на дизеловите коли. До него се стигна след поредица решения на по-ниски по ранг административни съдилища, които са на мнение, че забраната на достъп на дизелите до германските градове е необходима, за да се помогне на усилията на ЕС за запазване на чистия въздух в европейските градове.

0 от 500
  • #5
    9 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    АнонименSpesti si ДСГто и стават 5000 евраците, а с едно зареждане минаваш 1000 км и е дооооста ама доста по-приятна за каране...Като ти харесва купи си Нисан не те спирам - само не ме задължавай и аз да съм толкова глупав! Ей тва е което се иска!!!
  • #4
    17 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    (безобразно скъпи и супер неефективни електрички са поредното безумие!)А знаеш ли че разликата в цената между Голф 2.0TDI DSG и Нисан Лийф с аналогично ускорение е 2500евро или под 10% и е доста икономичен с 40КВТ батерия минава 240км ама ти сигурно знаеш че е неефективно
  • #3
    22 rate up comment 13 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 6 години )
    VW goup имат в гамата си вече май само 3 дизелови двигателя и Ж8 мисля, че отпадна и вероятно 10 бензинови - дреме им да дедовия на тях... След всички гадости, които гринговците им скроиха пак са на печалба а свети Мъск още не е изкарал и пукнато пени!
  • #2
    11 rate up comment 17 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 6 години )
    Тъпанарщини и пропаганда, през живота си не съм карал дизел, но даблюденията ми за евро6 дизеларка са повече от добри това 1во2ро спад до 3.4 млн е смешно дасе представя като някакво апокалиптично бъдеще както и 38-39% дял на новите дизели, който се очаква за догодина... Напътните на евро-иди0тизираните политици да пробутат смешните, безобразно скъпи и супер неефективни електрички са поредното безумие! СВОБОДЕН ПАЗАР!!! а като не ти изнася големия град - те ти го селото с чист въздух!
  • #1
    24 rate up comment 6 rate down comment
    vw ( преди 6 години )
    vw нехареса тпва !